Landslagssamling i ski-o på Skei: «Utøverne er klare for å gå noen mil på ski!»

28.11.2022 Ivar Haugen

Nå venter en uke med solid trening på natursnø.


Over: Evine Westli Andersen og de andre landslagsløperne har en uke med mye god trening foran seg på Skei.

 

- Utøverne er skikkelig klar for å få gått litt på ski igjen, sier Christian Hohl.

Landslagstreneren i ski-o har nå tatt med seg laget til Skei for en uke med gode økter i det «rette element»:

- Det er såpass mye snø at de har kjørt spor slik at det blir fint å få gått en del langturer også, i motsetning til da vi var i Idre.

I Idre for 3 – 4 uker siden var det knapt om boltreplassen i den 4 kilometer lange kunstsnøløypen, og de lengre turene ble vel så mye en mental som fysisk «prøvelse».

Denne uken får våre beste ski-o løpere større «arbeidsrom» når det oppkjørte løypenettet i natursnøen innbyr til mer variasjon.

Men muligens blir det lite ren spesifikk trening.

- Jeg er litt usikker på snøforholdene er så gode at vi får kjørt opp skuterspor. Det må jeg bruke mandagen på å sjekke, sier landslagstreneren.


- Men uansett kommer vi til å legge inn noe «batong».

Da får en i hvert fall den ski-o tekniske terpingen, samtidig som en «ratter» litt med kartstativet, uten at en er helt relevant i forhold til det som venter når konkurransene drar i gang i midten av desember:

- Om vi ikke får gått i skuterspor på denne samlingen, vil det selvfølgelig ha litt betydning for konkurransene på Sjusjøen 17. – 18. desember. Det er alltid en fordel i sesongstarten for dem som har vært tidlig i skuterspor, men jeg tror ikke det har noen betydning for verdenscup og EM, resonnerer Hohl.

 

Altså ingen krisestemning i laget selv om det kan bli en uke med trening i brede skispor. Når det hvite gullet tross alt er underlag, er ski-o løpere uansett greie å ha med å gjøre.
 

For Hohl og de andre lederne blir det seniorlandslaget i samlingsmodus hele uken, mens juniorlandslaget er med på siste del av samlingen – fra torsdag til søndag:


 -Noen av løperne – en 3 – 4 stykker – har eksamen i starten av uken, og kommer derfor noen dager seinere. Men vi merker nå at det drar seg mot sesong, og gjengen er skikkelig motivert.

 

Som nevnt starter sesongen med konkurranser på Sjusjøen 17. – 18. desember. Deretter kommer landslaget til å benytte løypenettet fra konkurransene til noen dager med samling frem til 21. desember.


Så vil også en del av landslagsløperne dra på høydetrening i romjulen, før den internasjonale sesongen innledes med verdenscup i Latvia i første del av januar 2023.