Landslagssamling i ski-o: «Gode rull-o økter og solid staketest!»

23.09.2021 Ivar Haugen

Mye folk på samlingen i Trondheim ga god matching.Over: Evine Westli Andersen er fornøyd med denne ukes samling i Trondheim. Den var på barmark, selv om hun her er avbildet «i sitt rette element».


- Det var fint vær, gode forhold og bra økter - med både rull-o og staketest, sier Evine Westli Andersen når hun ser tilbake på de siste dagers landslagssamling i ski-o.

 

- Når det i tillegg var såpass mange på samlingen, fikk alle god matching, fortsetter jenta fra Løten i sin omtale om dagene i Trondheim.

 

For det var i Trønderhovedstaden landets beste ski-o løpere tok nye steg på veien mot kommende ski-o sesong, men først måtte en hente seg inn etter Norgescupløpene i Bymarka dagene i forkant:


- De som hadde konkurrert i helgen tok det litt roligere i starten av samlingen, for å hente seg inn.


Men etter hvert fikk de anledning til å «trøkke til»:

 

- Staketesten og rull-o øktene var nok det viktigste på denne samlingen. Her i Trondheim var det en ganske lang og slak staketest, mens det på neste samling – i Oslo – blir en staketest som er kortere og brattere.


- Da får vi sett litt hva vi er best på og hvor vi – kanskje – har mer å hente.

 

- På samlinger er det også bra å få trent rull-o, etter en periode uten særlig trening på kart. Dette kan vi bygge videre på under neste samling, når det blir nye rull-o økter.

 

Frem til den tid blir det rulleskiøkter avløst av studier for Evine – som fordyper seg med matematikk ved universitetet i Tromsø, når det ikke handler om trening på vei mot vinterens ski-o sesong.

 

En sesong som byr på både verdenscup, EM, VM og studentmesterskap.


- Jeg har mål om å hevde meg på alle arenaer, men det viktigste blir kanskje Universiaden og VM.


Førstnevnte – altså Universiaden – skulle vært arrangert i januar 2021, men er flyttet til desember på grunn av covid-19.

Det gir en noe annerledes utfordring for ski-o løpere som tradisjonelt har sesongens høydepunkt og viktigste konkurranser i siste del av vintersesongen.

 

Men Evine har planen klar:


- Jeg kommer til å trene bra hele veien frem til Universiaden. Og om vi får gode ski-o økter i Norge på Skeikampen og Sjusjøen i november og desember, tror jeg vi skal være vel så godt forberedt som alle andre når vi kommer til konkurransene under Universiaden i desember.


Og de første stegene på vei dit tok hun altså sammen med resten av landslaget i Trondheim på samlingen som ble avsluttet i går.


Neste samling for landslaget i ski-o blir, som nevnt, i Oslo i midten av oktober.