Landslagssamling i ski-o: «God samling - hvor vi fikk gått mye på ski!»

29.11.2021 Ivar Haugen

Bra trening på Sjusjøen hele forrige uke.

 

Over: Evine Westli Andersen – og resten av ski-o landslaget – fikk gjort unna mye god trening på snø under samlingen forrige uke.

 

Under: Juniorlandslaget hadde også samling på Sjusjøen. Foto: Hege Melby

2021_ski-o_landslagsamling_november-600.jpg

 

 

- Det var veldig bra med en samling hvor vi fikk gått mye på ski, sier Evine Westli Andersen.

 

Hun ser tilbake på forrige ukes landslagssamling med ski-o løperne på Sjusjøen, hvor det var mye og god trening fra mandag til søndag:


- Generelt var det bra å få mye skigåing, noe som ga bedre og bedre følelse utover i uken. I tillegg hadde vi noen gode hardøkter, fortsetter jenta fra Løten som nå er student i Tromsø.

 

Der har det vært få muligheter til skigåing så langt denne sesongen:

 

- Det har vært lite snø, og dårlig med skiføre hittil. Men nå har det hvis kommet en del snø, slik at det skal være muligheter.


Evine kommer imidlertid ikke til å benytte seg av de mulighetene, da hennes base fremover blir på Østlandet med nært forestående ski-o konkurranser.

 

I hvert fall på planen:

 

- Vi er optimister med tanke på konkurransene kommende helg, etter å ha sett på værmeldingene. Men det skal sies at en må være veldig optimister for å ha tro på at det skal bli noe av.

 

For realiteten er at det er smått med snø til å lage gode skuterspor og ditto konkurranseforhold til skiorientering slik det ser ut i dag.


Været rår en ikke over, og om det skulle bli noe av – er det hevet over enhver tvil at ski-o eliten er klar:


- Planen er at vi skal ha ny samling i etterkant av konkurransene, hvor vi skal benytte løypenettet fra konkurransene til trening. Men akkurat nå vet vi ikke hvordan det blir.

 

- Vi får bare følge med på værmeldingen, og være klar til å dra opp på kort varsel.


Etter en uke med snø under skisålene og gode treningsøkter, er det i hvert fall ingenting å si på motivasjonen og lengselen etter mer av det hvite gullet:


- Det var fint å få følelsen med ski under beina, når vi også fikk gått et testrenn, trent noe hurtighet og lagt inn en stakeintervall – fikk vi også god kvalitet på øktene.

 

Fysisk fikk Norges beste ski-o løpere utfolde seg – omtrent – som ønsket, men kartstativ og ski-o teknikk har det blitt lite av siden avslutningen av sesongen i fjor.


Med avreise til første internasjonale oppgave for sesongen - Universiaden i Sveits – bare snaue to uker frem i tid, gjelder det å stole på rutinen:
 

- De første øktene med kart for sesongen er alltid litt spesielle, og det er lett for å gjøre «noe rart». Og om en tenker på Universiaden i Sveits – som går midt i desember – får vi i hvert fall et par dager der nede i forkant hvor vi kan få trent lit spesifikt.


Og når både rykter og værmelding «sladrer» om at vinteren er på vei, skal en ikke ta noen sorger på forskudd, snarere glede seg over det gode treningsarbeidet en har lagt bak seg på relevant underlag:

 

- Fremdeles er det tidlig, men for egen del kan jeg si at skiformen løftet seg utover i uken. Og alle på laget var godt fornøyde med å få en del på ski.


Så vil tiden vise om det blir muligheter for konkurranser til helgen.

 

Evine blir på Løten – hvor det kanskje kan bli muligheter for å ta på seg skiene utover i uken:

 

- Akkurat nå er det ikke nok snø. Men «Yr» lover litt snø natt til tirsdag, så jeg krysser fingrene for at det skal være mulig å fått gått litt på en tidlig snøløype på Budor fra tirsdag.


- Ellers er det ikke alt for langt å dra til Natrudstilen – hvor det i hvert fall er gode forhold.