Landslagssamling i ski-o denne uken: «Godt trøkk og bra fokus!»

24.10.2020 Ivar Haugen

Gjennomførte gode økter og tester med utgangspunkt fra Toppidrettssenteret.Bjørnar Kvåle – her avbildet med snø under skisålene – har gjort unna mye bra trening både denne uken og tidligere i høst.
 

 

- Samlingen har vært bra, med både godt trøkk og fokus på alle økter, sier Bjørnar Kvåle når han ser tilbake på de siste dagene med ski-o landslaget i Oslo.

 

Med utgangspunkt fra Toppidrettssenteret har Norges beste ski-o løpere gjort jobben – som det heter – fra mandag til fredag:

 

- Vi fikk en del input fra Olympiatoppen – som vi i laget tar med oss og skal jobbe videre med. Det var både mentale oppgaver og momenter som handlet om laget i seg selv, forteller karen fra Brandbu og legger kjapt til at noen seanser med foredrag ikke gikk ut over treningen ute i «felt»:

 

- Den fysiske treningen var bra. Og vi avsluttet med sprintstafett i Lillomarka arena, hvor jeg tror alle fikk kjenne blodsmaken i munnen.

 

En solid avslutning på samlingen. Men det er også gjort skikkelig treningsarbeid tidligere i forsesongen:

 

- Jeg har fått trent bra stort sett hele sommeren og høsten, med unntak av noen mindre sykdomsperioder. Og under samlingen fikk jeg en god bekreftelse under staketesten opp Grefsenkollen.

 

- Persen fra tidligere ble «smadret», selv om det var til dels dårlige forhold – med slaps og snø i veien.


Gode testresultater er godt å ta med seg, selv om høsten ikke har vært helt upåvirket av den usikre situasjonen rundt covid-19.

 

For Kvåle har det – helt konkret – resultert i at han måtte droppe den – for ham - etter hvert så tradisjonelle høydesamlingen i Bulgaria:

 

- Jeg hadde veldig lenge en plan om høydesamling i Bulgaria også i år, men etter hvert bestemte jeg meg for at det beste var å bli hjemme i Norge og trene bra.

 

- Det har gjort at jeg også har endret litt på treningen i høst. Mengden er redusert, men til gjengjeld har jeg trent litt hardere.

 

- Og på de testene jeg har gjort virker det som jeg er i rute. Jeg har «testet» bra sammenliknet både med andre og tidligere tester jeg har gjort selv.

 

Gode testresultater all ære, det er når sesongen drar i gang det virkelig gjelder.

Men det er ikke til å legge skjul på at det råder en viss usikkerhet over hva som faktisk lar seg gjennomføre internasjonalt med den smittesituasjonen som per i dag er rundt covid-19:

 

- Vi gjør vår jobb og forbereder oss for det som er på terminlisten. Men vi «knekker ikke helt sammen» om det ender med noen avlysninger.


- Uansett ser det ut til at vi får en fin ski-o sesong i Norge. Så min plan er å fokusere litt ekstra på de nasjonale konkurransene, slik at jeg ikke blir veldig preget om det ikke skulle bli noe internasjonalt.

 

På veien dit er neste landslagssamling på Skeikampen i slutten av november:

 

- Da får vi håpe at vi får gått noe skikkelig ski-o, men man vet aldri. I fjor – på tilsvarende samling – kom det snø rett før, og det ble veldig bra.


- Det hadde vært perfekt om det ble på samme måte også i år.Kvåle – som har base på Natrudstilen – med kunstsnøløype like utenfor døren har uansett gode fasiliteter for skigåing uten kartstativ i hverdagen:

 

- Jeg rakk akkurat å få testet skiene før jeg dro samling, og får god anledning til å bruke dem her oppe i tiden fremover.