Landslagssamling i Italia: «God samling med mange bra økter i krevende terreng!»

13.03.2023 Ivar Haugen

Norges beste fikk en drøy uke med god trening i Sør-Italia.

 

Over: Kasper Fosser under en av sprintøktene under samlingen i Italia.

Under: Håvard Eidsmo stempler i mål.

IMG_8436 (2)-600.jpg- Det har vært en fin samling med mye og bra trening i et krevende terreng, sier Magne Dæhli.

 

Han prater om dagene som landslaget i orientering har gjort unna i Pugla og Gargano.

 

- Moro å endelig få «prøve» terrenget i Foresta Umbra, fortsetter Dæhli – som med overnatting i nevnte Gargano hadde kort reisevei til øktene i det nevnte terrenget.

 

- Spesielt etter veteran-VM i fjor – som gikk der – var det gøy å komme ned for å teste seg der.

 

Både Dæhli og resten av landslagsløperne hadde i løpet av den drøye uken med samling godt med muligheter til å gjøre seg kjent i terrenget hvor det – for en legmann kan være vanskelig å se fra kartet om det går opp eller ned.

 

- Etter hvert begynte teknikken «å sitte», kommenterer Dæhli for egen del.

 

Han var av dem som holdt seg til skogsøktene, mens de fleste andre også fikk prøve seg på sprintorientering i trange smug og bratte trapper i noen av de små italienske kystbyene.

 

- Det gjelder å ha to baller i luften samtidig når det er både sprint- og skogsmesterskap hvert år, kommenterer landslagssjef Janne Salmi.

 

Årets sprint-EM går lenger nord i Italia til høsten, mens skogsmesterskapet i år er VM i Sveits, hvor spesielt mellomdistansen har krevende områder som kan minne om det løperne møtte under samlingen denne uken.

 

En samling hvor det var nok av muligheter til å matche seg mot de andre landslagsløperne under til sammen 7 hardøkter.

 

- Min tanke når jeg legger opp programmet for en slik samling er at løperne er på topp fra dag 5 - 8 under samlingen, altså slik at de ikke har «brent av» all energi og alt overskudd på dag 2 - 4.

 

Det er i hvert fall hevet over enhver tvil at løperne trenger noen dager med hvile etter samlingen som ble avsluttet søndag.


(fortsetter under bildet)

 

IMG_8545 (2)-600.jpg

Damien Renard og Emma Arnesen diskuterer kart.


Allerede tirsdag om en drøy uke er det klart for neste samling for landslaget. Da er det i Kristiansand Norges beste postjegere skal utvikle sine ferdigheter i detaljrikt terreng.

 

Fra tirsdag 21. mars til avslutning med KOK 2-dagers søndag 26. mars.

 

Samlingen i Kristiansand er åpen også for løpere utenfor landslaget. I Italia fikk også noen inviterte løpere delta, Kaja Winsnes Nordhagen, Tone Bergerud Lye, Jørgen Baklid og Andreas Sølberg benyttet denne seg av denne muligheten.

 

Kartutsnitt nedenfor:

 

IMG-8017.jpg

 

IMG-8018.jpg