Landslaget tar nye steg i VM-forberedelsene under samling denne uken

20.05.2019 Ivar Haugen

- Nå utover våren begynner terrengene virkelig å bli  relevante

 

 

 

- Nå etter at sesongen er i gang, og løperne etter hvert begynner å få innarbeidet sine rutiner, handler det mye om å få automatisert dette også i VM – relevant terreng, sier landslagssjef Jørgen Rostrup ved inngangen til denne ukes samling for landslaget i VM fylket Østfold.

 

 At samlingen er i Østfold er imidlertid en sannhet med noen modifikasjoner:

 

- Med bakgrunn kalve- og hekketiden nå på våren, er det en del restriksjoner for bruk av terreng, og derfor blir brorparten av øktene på denne samlingen faktisk i Akershus fylke.

 

Uten at det på noen måte «bremser» norske løpere med hjemme-VM ambisjoner:

 

- Der er – stort sett – nye kart, i VM-relevante områder, som også er tegnet av VM-karttegneren. Dessuten er det greit å variere litt på hvilke terreng vi bruker, da noen av de mest sentrale terrengene i Østfold har vært brukt veldig mye.

 

Nå skal altså Norges beste o-løpere jakte poster i høy fart i Ski kommune:

 

- Vi har en mellomdistanse og en langdistanse på høy intensitet. Det er øktene med høyest prioritet under samlingen, og her er det viktig at løperne benytter muligheten.

 

- Med under 3 måneder til VM, er det begrenset med sjanser en har til kvalitetsøkter i relevant terreng, og nå begynner også løvet å vokse slik at det blir enda mer representativt i forhold til hvordan det blir i august.

 

Skal en virkelig toppe det, må en da også «slå» de svenske landslagsløperne – som er invitert med under langdistansen på samlingen denne uken:

 

- Vi fikk en tankevekker da vi ble slått av svenskene under verdenscupen – som også var prøve-VM, i Østfold i fjor. Nå er det «bare» trening, men det er klart at vi alltid ønsker å vinne.

 

- Målet vårt – som lag - er alltid å være best når det handler om skogsorientering i Norge.  

 

Det norske laget jobber sammen på den veien under samlingen som startet så smått på søndag og varer frem til torsdag, så vil de – som nevnt - få matchet seg mot det svenske landslaget på en av øktene under samlingen.

 

Den første virkelige prøven denne sesongen blir under verdenscupen i Finland fra 8. – 11. juni.