- Laget fikk en skikkelig dytt i riktig retning

16.04.2019 Ivar Haugen

God samling – under optimale forhold – for landslaget i Østfold.


Marie Olaussen fikk mange fine økter under samlingen i Østfold.

 

- Etter en del samlinger hvor det har vært ikke helt optimale forhold, var det perfekt å trene i VM-relevant terreng i Østfold under denne samlingen, sier Jørgen Rostrup.

 

Landslagssjefen ser da tilbake på øktene hans adepter – på A-gruppen og Next Generation – skog – fikk under beltet i forrige uke.

 

- Med noe individuell tilpasning i forhold til hvor stor konkurransebelastning løperne hadde med seg inn i samlingen, var det gode økter med bra kvalitet fra mandag til torsdag.

 

Allerede på forhånd var det annonsert skikkelig «trøkk» på onsdagens stafettøkt, som ble krydret med matching fra flere andre nasjoners løpere – samt tilstedeværelse av riksdekkende media:

 

- Det er bra for løperne at de får noen økter med ekstra «trøkk», både i form av matching av andre. Men også det at ytre faktorer – som media og andre interessenter er til stede.


- Dette er momenter som kan virke forstyrrende i konkurransesituasjoner, og da er det ypperlig å kunne «sette opp» løperne slik at de får trent på dette også i forkant av VM og verdenscup.

 

Og når en får norske «vinnere» både i herre- og dameklassen, må det være lov å smile:

 

- Vi har blitt slått av svenskene – både i konkurranser og på trening i Østfold tidligere. Da er det bra å kunne slå tilbake og vise hvem som bestemmer, smiler Rostrup og legger til:

 


- Det viktigste er at vi fortsetter å utvikle basisferdighetene i Østfold-terrenget, men det er ikke til å legge skjul på at vi alltid ønsker å vinne når det handler om konkurranse.


(fortsetter under bildet)

DSC_0196 (2)-470.jpg

Eskil Kinneberg og Gustav Bergman diskuterer kart og veivalg etter at førstnevnte var først inne under stafettøkten.

 

(fortsetter under bildet)

 

DSC_0226 (2)-600.jpg

Kamilla Olaussen vant stafettøkten i dameklassen, og da er det interessant for landslagstrener Birgitte Husebye å høre hvor hun har løpt på sin ferd mellom postene.Som løper var Rostrup selv med på å slå svensken i Sverige – under VM i 2004.

 


Nå er det fire måneder til svenskene skal slås på hjemmebane i Østfold.

 

- Denne samlingen har gitt oss – som lag – en skikkelig dytt i riktig retning. Men det er fremdeles mye jobb som skal gjøres, så vi har viktige trenings- og forberedelsesmåneder vi foran oss.

 

Når jobben er gjort skal en høste i form av at ingen skal kunne være foran Norge når vi skriver medio august – og VM i Østfold.