Lager orienteringsfest over hele landet!

22.05.2018 Pressemelding

Målet under Verdens o-dag - onsdag 23. mai - er at 35 000 skal delta på orienteringsaktivitet.

 

Verdens orienteringsdag nærmer seg, og målet er at O-Norge samler 35000 registrerte deltakere på til sammen 200 arrangement.

Datoen for årets arrangement er onsdag 23. mai, og det er da de fleste holder sine arrangement. Men Det er i år lagt opp til at man kan registrere arrangement som «Verdens o-dag» i hele perioden fra onsdag 23. til onsdag 30. mai.

Og det mobiliseres over hele verden for aktivitet med kart og kompass.

Det er forhåndspåmeldt 1.700 arrangementer i 77 land. Her i Norge er målet 200 arrangementer med 35.000 deltakere.

Da snakker en om alt fra tradisjonelle o-løp og sprintløp via Stolpejakt og turorientering til kjappe enkle EKT-runder og o-leker er varianter som brukes. Det viktigste er å gi alle en mulighet til gode orienteringsopplevelser.

- Dette er 3 året Verdens o-dag arrangeres, og vi ser nå at det er i ferd med å etablere seg som et arrangement – både rundt i verden, men ikke minst også her i Norge. Hvert år er det flere klubber og skoler som viser interesse for å få til et arrangement i tilknytning til Verdens o-dag, sier fagansvarlig i Norges Orienteringsforbund Lene Kinneberg.

- At det i år også er lagt til rette for at en kan arrangere Verdens o-dag hele uken, gjør oss også mer fleksibel og gir flere mulighet til å delta.

I Norge har en også fått på plass både materiell og motiverende premier til glede for deltakere og arrangører:

- Tidligere i vår fikk vi oversatt en folder som benevnes «Orientering på 1-2-3». Denne gir en kjapp og god innføring i det grunnleggende innenfor orientering, samt også noe informasjon om Verdens o-dag.

- Det kan være en fin inngang for dem som prøver kart og kompass for første gang.

- Og for klubbene er det flotte gavepremier å vinne fra våre sponsorer Silva og Emit.


Da skylder en bare å gjøre oppmerksom på at Silva er kompassleverandør – og gir retningen mot gode opplevelser med kart og kompass.

Emit leverer tidtakingsutstyr – og forhåpentligvis kan det bli mange nye å «klokke inn» til gode tider i orienteringsløpa i årene fremover.

Målet er i hvert fall at en skal ha mer enn 35 000 deltakere under denne ukes Verdens o-dag.