Koll IL tildelt Norgescupløp høsten 2021: «Vi gleder oss veldig!»

23.10.2020 Ivar Haugen

Inviterer til sprintløp dagen etter NM-natt - under siste helg med Norgescup.


 

Pål Myklebust (til venstre), leder IL Koll o-gruppa, Odd Arne Lian. leder for norgescup neste år. Foto: Erik Borg

 

- Det blir første gang i historien for Koll IL med Norgescupløp, og det gleder vi oss til, sier Odd Arne Lian.

 

Han er løpsleder lørdag 25. september 2021 når Koll IL o-gruppen skal trå inn på nytt territorium, ved å gjennomføre et Norgescuparrangement.

 

- Klubben har et oppsving nå, med mange rekrutter. Da passer det god med slikt arrangement, for å få litt ekstra blest rundt det vi driver med.

 

- Og det er ekstra bra at vi kan ha det i nærområdet.


For det er med utgangspunkt fra Kringsjå skole Norges beste o-løpere skal jakte poster under sprinten denne siste lørdagen i september 2021:

 

- Vi har erfarne løypeleggere i Jarl Magnus Berge og Audun Bjerkreim Nilsen – som gjør en god jobb, så det kommer til å bli artig orientering. Spennende veivalgstrekk, kombinert med mer intensiv orientering, avslører Lian og legger til:

 

- Deler av terrenget er heller ikke brukt til orientering tidligere.

 

Men dagen etter NM-natt neste år er det ikke bare Norgescupløpere som får gleden av å boltre seg i på kart i stor målestokk, Trimtex Cup for ungdommene i Akershus og Oslo o-krets er også inkludert:

 

- Vi håper det blir en god del deltakere. Når det er både Norgescup, Trimtex Cup og i tillegg åpent for «vanlige» o-løpere, bør det bli kanskje 500 – 600 totalt.

 

- Uansett blir det et stort arrangement for oss i Koll IL.


Og for å få med flest mulig av Norgescupløperne – som løper NM-natt kvelden før og Norgescupfinale over mellomdistanse påfølgende dag – skal en lokke med en gulrot:

 

- Vi ser for oss at vi kan få til en fellespremie – for alle de tre løpene sammenlagt - i Norgescup-klassene, slik at det blir mer attraktivt å delta alle tre dager.


Her jobber Koll IL sammen med Lillomarka OL – som arrangerer NM-natt og Norgescupfinalen – for å få dette på plass:
 

- Det hadde gjort seg med en pengepremie for de som er best totalt på de tre løpene. Dette er vi ikke kommet helt i havn med ennå, men vi har et klart ønske om å få det til.

 

Det er i hvert fall hevet over enhver tvil at klubben som fyller 80 år i disse dager – og de siste årene har opplevd en voldsom vekst i medlemmer blant rekruttene bretter opp ermene når de nå er tildelt Norgescupløp:- Vi har ukentlig arrangert Nordmarka 1-2-3 fra Kollbanen. I tillegg har vi det årlige arrangementet vårt «Nattoget». Men dette er noe litt ekstra, med både Norgescup og Trimtex Cup.

 

 

Se hjemmesiden til Koll IL: her

 

 

2021_NM-natt-norgescupfinale.JPG