Koll IL er månedens Flexoløp-arrangør!

08.05.2017 Ivar Haugen

Unggutta tok utfordringen og oppfylte alle kriterier under sitt arrangement i april.

 

Balder Gammelli-Messel og Christian Fredrik Borg smiler etter vel gjennomført Flexoløp. Foto: Privat

 

Forenklingsutvalget i Norges Orienteringsforbund lanserte 1. mars konseptet Flexoløp – hvor det skal være enkelt både å arrangere og delta.

Målet er at en skal kunne øke antallet arrangement, samtidig som en – ved hjelp av veiledning på hjemmesiden www.flexolop.no - også øker kompetansen om de enkle og gode løsningene, som gjør det gøy å arrangere. 

I april var en i gang for alvor, og seks flexoløp ble arrangert rundt om i landet. Blant disse har Forenklingsutvalget plukket ut det de mener er månedens beste flexoløp.

- Vi ønsker å gi de som er flinke og gjennomfører enkle og gode arrangement – etter kriteriene for flexoløp – oppmerksomhet. Det handler om å trekke frem noen av de gode historiene. Derfor har vi bestemt oss for å kåre månedens flexoløp hele sesongen, forteller Sondre Sande Gullord, styremedlem i Norges Orienteringsforbund og leder av Forenklingsutvalget.

Sammen med resten av utvalget har han blant flere gode kandidater plukket frem tidenes første månedsvinner.

- Unggutta i Koll IL – som tidlig i april arrangerte Koll 2-4-6 – er kåret til månedens flexo-arrangører.

Han snakker om løpet de to 13-åringene Balder Gammelli-Messel og Christian Fredrik Borg – med litt hjelp av Jørund Tolleshaug Skaugen og Espen Messel - arrangerte fra Kollbanen på Kringsjå første onsdag i april.

- De oppfyller samtlige «kriterier» vi har til flexoløp, sier Sondre og konkretiserer:

- Få arrangører, Facebook-event, reportasje i lokalavisa med mer.

Dermed kan de i tillegg til vel gjennomført arrangement også glede seg over en positiv overraskelse fra Norges Orienteringsforbund.

- Det viktigste er oppmerksomhet for vel gjennomført, men som vinner i kåringen «månedens Flexoløp» får de noen Silva tommelkompass til klubben.

Da har en også – både lagt lista og satt kursen – for det som kommer av flexoløp i mai.

Så langt inneholder terminlista hele 18 flexoløp inneværende måned, dermed blir det utvilsomt sterk konkurranse i kåringen av mais beste flexoløp.


Les mer om Flexoløp

Mer info om månedens Flexoløp i april: her og her