Klart for vårens største o-løp i Norge!

18.04.2017 Pressemelding

Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet – med både elite og bredde – førstkommende helg.

 

 

kart_kj17.png

 

Orienteringsklubben Moss og Indre Østfold OK ønsker velkommen til våre årlige storløp, Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet, førstkommende helg.

Med 1200 påmeldte blir Lørdagskjappen vårens største o-løp i Norge.

I år går løpet på Våler Varde med samlingsplass og mål ved Varna Evangeliesenter. Terrenget er småkupert, lettløpt og stedvis veldig detaljert, et virkelig kremterreng for fart og finorientering.

1200 løpere av begge kjønn og alle aldre er påmeldt, med Magne Dæhli som det store navnet. Halden-løperen løp ankeretappen da Norge vant herrestafetten i VM i Sverige i fjor og er tittelforsvarer i mennenes eliteklasse i Lørdagskjappen. Dæhli håper ventelig på ny suksess på Lørdagskjappen, men enda mer under sommerens VM i Estland - samt under VM i Østfold om to år.

I Lørdagskjappen får han konkurranse av blant andre landslagskollega Gaute Hallan Steiwer.

På damesiden blir det spennende å se hvordan Fredrikstads Marie Olaussen, som har vært helt suveren blant de eldre juniorjentene i år, vil klare seg i seniorklassen.

Indre Østfold OK nærmer seg 700 påmeldte til Smaalenene-løpet søndag.

Løpet går fra Havnås i Trøgstad, i ett av Indre Østfolds beste orienteringsterreng. Løpbarheten er fin med lite stein i bunnen, men med mange detaljer er det o-teknisk meget krevende.

 

Alt om Lørdagskjappen finner du her: 
http://eventor.orientering.no/Events/Show/6516 

Alt om Smaaleneneløpet finner du her:
http://eventor.orientering.no/Events/Show/7701