Kinneberg med sølv på svensk mesterskap

19.09.2021 Pressemelding

«Godt fornøyd med løpet»


Over: Eskil Kinneberg på sin ferd mot sølv under dagens SM-langdistanse. Foto: Lars Rönnols

 

- Det var et bra løp. Jeg er godt fornøyd, sa Eskil Kinneberg etter å ha løpt inn til sølvmedalje på dagens langdistanse under det svenske mesterskapet.

 

- Men – spesielt før VM i Strømstad i 2016 – trente jeg mye i denne type terreng, så det er en del «smågreier» jeg har gjort underveis, fortsatte karen som også bodde på den svenske Vestkysten inntil for to år siden.

 

Da flyttet han fra Göteborg til Falun, og byttet også klubbadresse fra IFK Göteborg til OK Kåre – som da var drakten han bar under dagens løp.


Et løp hvor han, etter drøye 80 minutters konkurransetid, var snaue halvannet minutt foran gullvinner Gustav Bergman, men – viktige – 20 sekunder foran bronsevinner – og treningskamerat i Dalarna – Emil Svensk i dette som var siste konkurranse for Kinneberg før verdenscupfinalen i Italia om halvannen uke:

 

- Godt å få til et bra løp før den tid.

 

For Kinneberg var det nok også fint å være best i «husstanden», da samboer Lisa Risby ble 3. kvinne i dameklassen.

 

Her var det Sara Hagström som vant klart foran Karolin Ohlsson.

Av andre norske landslagsløpere i aksjon under dagens svenske mesterskap på langdistanse kan nevnes at Lukas Liland løp inn til 9. plass.

 

Hos damene ble Marie Olaussen og Synnøve Bråthen henholdsvis nummer 7 og 10.

 

Alle de nevnte er en del av det norske laget til den nevnte verdenscupfinalen i Italia i månedsskiftet september – oktober.