Kald start på Trondheim Sprintcup 2023!

30.03.2023 Pressemelding

Rundt 100 våryre o-løpere lot seg ikke stoppe av vinterkulde!

Wing-ok-1.PNG

 

Torsdag 30. mars inviterte Wing OK til åpning av årets Trondheim Sprintcup fra arena ved NTNU-campus Lerkendal-Valgrinda, like sør-øst for Lerkendal stadion. Løpet var opprinnelig planlagt som skogsprint i et område noe flere høydemeter over Trondheimsfjorden. Men Kong Vinter har fremdeles ikke helt sluppet taket i Trondheimsområdet, så gammel snø i skogen ble derfor byttet ut med gateorientering med blanding av bar asfalt og hard is med innslag av noen bakker med gammel snø i og rundt Nardoskrenten. Så, pigger under skoene var å anbefale.

Trondheim Sprintcup består av fem sprintorienteringsløp som arrangeres hver vår av orienteringsklubber i og rundt Trondheim. Trondheim Sprintcup har tradisjoner tilbake til 1993 (så det er 30 års jubileum i år).

Under årets første løp i denne sprintcupen så ikke det litt småkalde været med temperaturer ned mot minusgrader ut til å være noen hindring for de rundt 100 våryre orienteringsløperne i alle aldre som stilte til start. Det lave deltagerantallet skyldtes nok at en del klubber har dratt på påskesamling i sydligere strøk.

Løypene ble lagt av Agnar Renolen som også la den første løypa i 1993. I 1993 var det bare én løype som alle løp. Senere er det kommet til en C-løype og i år var tilbudet øket til tre løyper slik at løperne i 13-16-årsklassene kunne få relevante sprintlengder. Terrenget innbød ikke til de mest sofistikerte løypene, men flere strekk bød likevel på utslagsgivende vegvalg.

I løypen denne torsdagen var det Clemens Sundby Øxnevad, NTNUI Orientering som var kjappest.

Karen fra Rogaland behersket terreng og føre godt, og fullførte den 3,2 km lange A-lang-løypa med tiden 13:22. Ragnhild Eide, Byåsen IL, hadde det tilsvarende travelt og ble med tiden 16:11 raskeste dameløper. De sikret seg med det 100 rankingpoeng hver i Trondheim Sprintcup.

For hvert løp vil det beregnes løperpoeng for hver løper i klassene fra og med 13 år: Vinner i hver klasse gis 100 poeng. Løperne bak får poengfratrekk på 0,5 poeng per prosent de er bak vinnertiden, men det gis minimum 50 poeng til fullførende løpere.

For å stimulere til god deltakelse i Trondheim Sprintcup er det lagt inn en klubbkonkurranse. For hvert løp summeres det for hver klubb de 12 høyeste oppnådde løperpoengene.

Etter årets første løp er det Byåsen IL som har tatt ledelsen i klubbkonkurransen, tett fulgt av Freidig og Wing OK.

Neste løp i Trondheim Sprintcup arrangeres torsdag 13. april av Nidarøst OK, forhåpentligvis på barmark.

Fullstendige resultater, poengstilling og Livelox finner du: her

Nedenfor er dagens løp fra perspetivet til tidtaker:

Sprintcup fra tidtakers perspektiv-600.jpg