- Jeg tar med meg mye inspirasjon til fortsatte lederoppgaver

20.07.2019 Pressemelding

Ingrid Okkenhaug har fått motivasjon og «guts» etter mentorprogram for kvinnelige ledere.

 


Ingrid Okkenhaug sammen med idrettspresident Berit Kjøll (i midten) og mentor Anja Veum.

 

Ingrid Okkenhaug, representant regional i det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) har fullført mentorprogram for kvinnelige ledere i regi av Norges Idrettsforbund.
 

Sammen med sin mentor, Anja Veum, breddeidrettssjef i Norges idrettsforbund, har Okkenhaug jobbet med en utviklingsplan, nettverking og lederutfordringer knyttet til idretten.

Det var andre gang mentorprogrammet for kvinnelige ledere ble arrangert.

 

- En ting er å utvikle fremtidens ledere. Men lederne må også være trygge – både personlig og faglig. For meg er det viktig, sier Okkenhaug og fortsetter:

 

- I mentorprogrammet har både mentor, men også fellessamlingene – vært av stor betydning.

 

- Sistnevnte – altså fellessamlingene – har gitt meg innspill og forståelse av at det også er andre i samme situasjon – som har samme, eller liknende - utfordringer.

Utfordringer til tross, trønderen er langt fra skremt med tanke på å påta seg flere oppgaver og verv i fortsettelsen.


- Det har vært veldig motiverende. Og jeg tar med meg både mye guts og inspirasjon til å ta fatt på flere lederoppgaver.


Og da treffer hun bra i forhold til det som er målsetningen med mentorprogrammet – å få kvinnelige ledere til å ta steget mot et toppverv i norsk idrett.

 

Idrettens eget kjønnsbarometer viser at det er en økning av kvinnelige ledere i norsk idrett, hvor særforbundene har 24% kvinnelige ledere. Mentorprogrammet for kvinnelige ledere er ett av tiltakene som er satt i gang for å øke kvinneandelen.


Andre runde av mentorprogrammet hadde 29 kvinner med lederambisjoner, hvor hver enkelt har blitt fulgt opp av hver sin mentor.  Mentorprogrammet bestod av tre samlinger fordelt på ni måneder, i tillegg til møter mellom mentor og adept.


Tilbakemeldingene fra mentorprogrammet har vært svært gode. Nå ønsker Norges idrettsforbund å gi enda flere muligheten.


- Vi starter planleggingen for tredje runde i mentorprogrammet til høsten, og tar sikte på oppstart første halvdel av 2020. Vi søker både mentorer og adepter som ønsker å utvikle seg innen ledelse i norsk idrett, sier Kari Vanebo, seniorrådgiver i Norges idrettsforbund.