«Jeg løp bra på kortstrekkene, men må bli bedre til å plukke veivalg»

10.07.2020 Ivar Haugen

Sprintintervall med kjappe retningsforandringer i Tynset sentrum under landslagssamlingen i Østerdalen.

 

 

Over: Einar Melsom på vei ut fra første post på 4. intervall.

 

Under: Målgang på 2. intervall.

melsom-2-600.jpg

 

- Det er ikke noe å si på farten. Jeg føler den er grei, sa Einar Melsom etter å ha tatt seg gjennom sprintintervallene i Tynset sentrum under landslagssamlingen i Østerdalen.

 

- På de korte strekkene synes jeg at det fungerer bra, men på et par av de lengre strekkene gjør jeg noen feilvalg. Det må jeg jobbe med, fortsetter unggutten som hadde sett seg ut årets sprint-VM som det store målet for sesongen.

 

Nå blir det ikke noe sprint-VM i 2020, og etter en smell i låret under samlingens aller første treningsøkt så det lenge mørkt ut også for Melsoms deltakelse under denne ukes landslagssamling i Østerdalen.


Men lysluggen går inn i helgen, og de siste samlingsdagene med smil om munnen, bedre følelse i låret og offensivitet med tanke på de forestående øktene:

 

- Beinet er bra. Så lenge det ikke er for bratt, fungerer det fint.

 

- På sprintintervallene var planen å ta det ganske rolig, eller moderat. Men det var bedre enn jeg hadde håpet.

 

Underforstått at han kunne løpe fortere enn på de aller laveste girene og intensitetssonene, noe landslagstrener Eskil Gullord – som lå i dragsuget for å følge opp – fikk erfare.

 

- Når det er denne type sprint, gjelder det å «gjennomskue» løypeleggeren, slik at du ikke gjør de store feilene, kommenterte karen som selv hadde løypeleggeransvaret på kartet som ble benyttet under sprinten på Hovedløpet i fjor.

 

For landslagsløpere er det betydelig større oppgaver enn Hovedløp som venter, men det er ikke før 2021. Da er det både sprint-EM i Sveits og VM – med både sprint og skogsdistanser - i Tsjekkia. Forberedelsene mot begge de nevnte mesterskapene fortsetter med flere økter i Østerdalen frem til søndag.

 

Under: Tett oppfølgning under sprinttrening.

melsom-1-600.jpg