- Jeg gleder meg veldig

04.01.2019 Ivar Haugen

Moholdt jakter sitt 10. NM-gull på rad på langdistanse under helgens Ski-o Treff på Sjusjøen.

 

Lars Moholdt gleder seg til en intensiv helg med Ski-o Treff.
 

 

- Jeg gleder meg veldig til Ski-o Treff, sier Lars Moholdt.

 

Nestoren på det norske ski-o landslaget har gjort unna trening og julefeiring hjemme i Rindal, og er nå klar for jubileumsutgaven, 20 år, av den årvisse ski-o massemønstringen:

 

- Det har blitt mye god mengdetrening, fysisk, i julen. Med en skikkelig god hardøkt under Rindalsrennet. Og nå blir det bra å få gått litt ski-o.

 

- Jeg ser veldig frem til det. Og det er bra at det er såpass god deltakelse. Nærmere 350 deltakere, nesten bare norske, på ski-o i Norge tror jeg ikke at jeg har opplevd i min tid som ski-o løper.

 

- Det er veldig gledelig, men det er selvfølgelig plass til flere.

 

Det er i hvert fall gjort en kjempejobb av arrangøren for dem som deltar til helgen på Sjusjøen.

 

Med både mellomdistanse og nattsprint lørdag, samt NM-langdistanse søndag venter det mye moro under en hektisk konkurransehelg.

 

- Jeg kommer til å gå alt, men har mest fokus på «dagløpene». Samtidig er det greit å gå sprinten også da den har en litt annen «drill» enn de andre distansene.

 

Når det gjelder søndagens NM-langdistanse er det noe få behersker bedre enn Moholdt, og seiersrekken på denne NM-øvelsen er etter hvert lang:

 

- Det begynner vel å nærme seg tosifret antall NM-gull på rad, sier Moholdt på direkte spørsmål om han har oversikt over statistikken.

 

Faktum er at den råsterke veteranen står med imponerende 9 NM-gull på langdistanse på rad.

 

- Da må målet mitt for helgen bli å øke den rekken til 10 på rad, smiler Moholdt og legger til:

 

- Jeg går for seier på søndag.

 

Hvordan passer det deg med fellesstart og start på toppen?

 - For meg hadde det sikkert vært best med start i bunnen av alpinbakken og enkeltstart, men – som sagt - målet er å vinne.

 

 

På veien dit blir det et par rolige økter i det tilgrensende løypenettet til konkurransløypene i løpet av fredagen, før konkurranseløyper og konkurransedrakt tas i bruk under 20 års jubileet til Ski-o Treff.

 

- Det er et kvalitetsarrangement, med tett og krevende løypenett. Derfor blir vi – på landslaget – også igjen godt ut i neste uke for å trener i løypenettet.

 

 

For mer om selve konkurransene under Ski-o Treff, se hjemmeside: her

 

 

Og Facebook: her