- Jeg er godt forberedt på det som venter

15.06.2017 Ivar Haugen

Siste samling i VM-terrenget har gitt nødvendig trygghet før mesterskapet om 2 uker.


Eskil Kinneberg er klar for det som venter under VM om 2 uker.

 

- Det har gått bra, og jeg er fornøyd med samlingen, sier Eskil Kinneberg når han ser tilbake den nylig avsluttede VM-precampen i Estland.

En uke med terping på teknikk i frodig estisk skogsterreng – sammen med resten av det norske VM-laget - har gitt den siste olje før alvoret om snaue to uker.

- Det er veldig nyttig å få løpt i terrenget når vegetasjonen er av samme karakter som den kommer til å være under VM. Selv om det ikke var noen store overraskelser, er det alltid godt for selvtilliten når en vet nøyaktig hva som venter.

- Nå er jeg godt forberedt på terrenget.

Noe også landslagssjef Kenneth Buch kan skrive under på:

- Jeg er godt fornøyd med samlingen. Vi har fått prøvd oss på estisk terreng med sommervegetasjon, og ser at etter oppblomstring er det litt andre utfordringer, sier han og legger til:

- Noen har opplevd det som krevende, mens andre har «tatt det» på direkten.

Eskil har fått grepet på det.

I 2016 var det kort vei fra hans bosted i Göteborg til VM-terrenget i Strömstad, og lett med terrengtilvenning. Tross noe lengre avstand i år, er Eskil familiær med det de estiske skoger har å by på.

- I fjor hadde jeg nok vært mer i VM-relevant terreng, men det som venter i år passer meg også bra.

- Jeg føler meg totalt sett bedre forberedt i år enn i fjor. Selv om jeg var skadet i vinter, og ikke fikk trent som ønsket da.

- En veldig bra vår veier opp for det.

I matching mot både verdensmester Olav Lundanes, Magne Dæhli – som gikk til topps i det siste verdenscupløpet før VM – samt VM-løpere fra andre nasjoner har han fått bekreftelse på nettopp det den siste uken.

- Det har sett bra ut, sier han nøkternt, og fortsetter:

- Jeg legger ikke for mye vekt på hvordan jeg løper i forhold til de andre. Det viktigste for meg er å prestere bra, noe jeg har lyktes med.

Da legger det også listen for ambisjonene når vi kommer til VM, hvor Eskil skal ut på lang- og mellomdistanse i den norske landslagsdrakten.

- Jeg løper for medaljer. Det synes jeg er et fornuftig mål.

5. plass under siste løp i verdenscupen forteller at det langt ifra er urealistisk for karen som løp hjem junior-VM gull tilbake i 2012.

- Med gode prestasjoner kan jeg være fornøyd også om det ikke blir medalje, understreker Eskil som nå legger opp til noen rolige uker etter helgens Jukola i Finland – for å hente frem overskuddet.

- Nå gjelder det å reise hjem for å lade opp fysisk og mentalt, supplerer landslagssjef Kenneth Buch.

Hva er målet under VM?

- Laget har mål om å bli topp 3 på medaljestatistikken, sier landslagssjefen, og legger til:

- Bakgrunnen for en slik målsetning er at årets VM-terreng er litt mer krevende for oss – om vi sammenlikner med fjorårets VM-terreng i Strömstad. I tillegg er det en del av de meritterte løperne som har lagt opp.

 

Av løpere i «avgang» fra fjorårets VM-lag kan nevnes Carl Godager Kaas, Mari Fasting og Heidi Østlid Bagstevold – som alle har gitt seg med idrett på toppnivå.

Klart til VM-start! Foto: Birgitte Husebye

unnamed file

Norge steget foran! Foto: Birgitte Husebye

unnamed file

 

unnamed file