- Jeg er fornøyd om jeg får med ett gull hjem

25.05.2018 Ivar Haugen

Fjorårsvinnerne fra NM-sprint, Kvaal Østerbø og Ekroll Jahren, gleder seg til spennende oppgjør i Stavanger og Sandnes til helgen.

 

Øysten Kvaal Østerbø fikk med seg NM-gull og Kongepokal fra NM-sprint på Hamar i fjor. Han jakter ny NM-suksess til helgen.

 

- Jeg gleder meg, og ser frem til å løpe NM-sprint i Stavanger på lørdag, sier Øystein Kvaal Østerbø.

Vinneren fra fjorårets NM på sprintdistansen i Hamar sentrum har både tatt frem de gamle kartene over området og sett på flybilder i sine forberedelser.

Det gir lyst til å få lørdagens NM-kart i hånden:

- Det ser ut som en spennende by. Litt kupering, og samtidig ikke helt kvadratisk gatenett. Dermed blir det ikke helt «rett frem».

Hvordan passer det deg, ligger det til rette for en ny seier?

- Jeg tror det skal passe meg bra, og jeg håper at jeg skal kunne ta en ny seier, sier Kvaal Østerbø og fortsetter:

- Jeg har en del seire etter hvert på NM-sprint – selv om jeg ikke har lykkes hver gang – og jeg føler meg godt forberedt til årets mesterskap.

- Jeg stiller til start på lørdag med stor selvtillitog håper jeg kan være med å kjempe om seieren.

I fjor var Kvaal Østerbø åtte sekunder kjappere enn Gaute Hallan Steiwer på 2. plass. 3. mann fra den gang Ralph Street fra Storbritannia blir høyst sannsynlig lagkamerat med Kvaal Østerbø under søndagens stafett.

Og da kan det være duket for ny gulljubel for Bækkelagets SK, som i Bergen for to år tilbake:

- Ja, sier Kvaal Østerbø og drar litt på det.

- Vi har et bra lag, og håper at vi kan kjempe om medalje. Kanskje vi også kan vinne. Men det er mange lag med mulighet til seier, og vi var nummer 5 i fjor.

- Medalje er en passe realistisk målsetning.å du få med deg ett gull og to medaljer fra helgens NM-sprint for å være frnøyd?

- Nei, det er ikke nødvendig. Men det er målet, sier Kvaal Østerbø før han tenker seg litt om og fortsetter:

- Får jeg med meg ett gull er jeg godt fornøyd.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Silje Ekroll Jahren vant NM-sprint i fjor.

 

Nettopp ett gull – og Kongepokal – ble det på Silje Ekroll Jahren under fjorårets NM-sprint, og jenta som fikk løpe EM på «hjemmebane» i Sveits – hvor hun har bodd de siste 8 årene – gleder seg til et nytt NM på sprintdistansen:

- Jeg tror det – som alltid - blir moro, med NM, sier hun og legger til at etter det nevnte EM har hun vært litt utladet:

- Det har vært en uke hvor jeg har følt meg litt tung, men slik er det ofte etter større mesterskap. Og NM-sprint blir på en måte en ny start frem mot VM.

Og det kan bli en «smakstart» for doktorgradsstipendiaten:

- Jeg reiser for å kjempe om medalje, men det er mange med mulighet på medalje under NM-sprint.

Går du for ny seier?

- Det hadde selvfølgelig vært veldig moro. Men jeg har ikke vunnet noen sprintkonkurranser tidligere i år, og er da kanskje ikke den største favoritten, sier Ekroll Jahren.

En sannhet med modifikasjoner all den tid hun var best i sitt kvalifiseringsheat under EM-sprinten i Sveits.

Finalerunden ble ikke like vellykket da, og hun vegrer seg for å love gulljubel ved inngangen til NM-sprint helgen i oljefylket:

- Jeg må ikke vinne for å være fornøyd. Listen ligger ikke så høyt. Målet er tre gode løp i helgen (kvalifisering, finale og stafett red. anm.). Så får vi se hva resultatene blir.

 

 

Den individuelle sprinten går i Stavanger, mens søndagens stafett finner sted noen mil lengre sør, i Sandnes.

 

Du kan følge konkurransene live: her

 

Se også arrangørens hjemmeside: her