Intensivkurs i orientering for voksne!

06.03.2017 Norges Orienteringsforbund

Lær bruk av kart og kompass under Camp Oslofjord.

 

 

Norges Orienteringsforbund vil i samarbeid med Stokke IL arrangere intensivkurs i bruk av kart og kompass for voksne i alle aldre. Dette skjer i forbindelse med Camp Oslofjord , et orienterings-event for alle, som skal foregår på Oslofjord Conventioncenter, Melsomvik i Vestfold,  16.-18. juni.

 

Gi voksne en god og rask introduksjon i orientering

Mange klubber fokusere godt på rekruttering av barn og opplæring i kart og kompass for denne aldersgruppen. Voksne blir i større grad overlatt til seg selv når det gjelder å tilegne seg kunnskap og ferdigheter i å finne fram med kart og kompass.  Vi vet samtidig at det er stigende interesse blant voksne for å bruke naturen som både rekreasjon, tur- og treningsarena. Tradisjonell asfaltløping blir erstattet av sti og flere vil utforske terrenget. Lærer man seg bruk av kart og kompass blir opplevelsen i naturen og mosjonsturen mer variert og spennende og flere får lyst å prøve seg i o-løp.

 

Inviter en voksen nybegynner til Camp Oslofjord

Nå ønsker Orienteringsforbundet et større fokus på å gi voksne (fra 17 år og oppover) tilpasset nybegynnerkurs i kart og kompass. O-forbundet vil i løpet av året utvikle et kurskonsept med inspirasjon fra svensk modell som etter hvert vil tilbys klubbene.

I første omgang inviteres nå voksne i alle aldre til et intensivkurs på Camp Oslofjord. 
Kurset starter fredag ettermiddag 16. juni med innføring i basisferdigheter for å lese kart og bruke kompass.  Lørdag formiddag blir det mulighet for å prøve seg på enkel skogsorientering og om ettermiddagen kan man få prøve i enkel o-løype i Midtsommerløpet.

Opplæring og coaching foregår i mindre grupper med kyndig veiledning.  Det vil også være «lek og lær-o» for barn i alder 8-12 år og småtroll for de aller minste.         

 

Meld deg på Camp Oslofjord innen 1. april

I tillegg til mosjonskurset inviterer Stokke IL også til Midtsommerløpene lørdag og søndag 17.-18. juni og den populære Camp Stokke for 13-16 åringer.  

I år ønsker klubben å tilby alle et godt sted å bo under o-helgen og med kort avstand til de ulike arrangementene.  Stokke IL er imidlertid avhengig av et visst antall påmeldinger innen 1.april for å kunne opprettholde tilbudet på Oslofjord Conventioncenter. Så dermed er oppfordringen gitt til alle om å melde seg på innen 1. april .

Se all informasjon om Camp Oslofjord, mosjonskurs for voksne, de øvrige arrangementene og påmeldingsinfo via arrangementets hjemmeside: http://camposlofjord.com/

Se flyveren for arrangementet nedenfor.   

Camp Oslofjord  

FOR:

  • klubben som skal på tur

  • deg som vil lære orientering

  • deg som vil tilbringe en O-helg med familien

  • deg som vil tilbringe en O-helg sammen med O-venner

  • deg som vil inspirere naboen til å løpe orientering

  • deg som vil ha et sted å bo under Midtsommerløpene

VI TILBYR:

·Kurs i bruk av kart og kompass for voksne
·Orienteringsleker for barn 8 – 12 år
·Overnatting i moderne hytter med helpensjon
·Mulighet for treninger (orienteringposter/O-løyper på sprint- og skogskart)
·Hyggelige møtepunkter for alle

 

flyer_4.jpg