Intensiv økt med prolog og sprintstafett!

15.01.2020 Ivar Haugen

Landslaget duellerte i Mendrisio i formiddag.

 

 

Over: Veksling ut på andre etappe.

Under: Klar til start.

IMG_7187 (2)-600.jpg

 

 

- Jeg har løpt stort sett ganske bra, men ble sliten på slutten, sa Silje Ekroll Jahren etter å ha sendt ut Dag Blandkjenn og Oskar Røen i tet på siste etappe under sprintstafetten med landslaget i Mendrisio i formiddag. (Se kart over sløyfene i bunnen.)

 

Etter til sammen 3 runder med høyintensitet – prolog og to stafettetapper – hadde Ekroll Jahren anledning til å være noe sliten.

 

Men da hun hadde gjort sin jobb – ved å sende de to nevnte gutta ut i tet – var det også like god grunn til å være fornøyd med gjennomføringen da løperen for Nydalens SK var toneangivende under både prolog og stafettens dameetapper.

 

Med et noe «haltende» antall jenter i forhold til gutter var lagene satt sammen med to gutter/herrer og en jente/dame per lag.

(fortsetter under bildet)

IMG_7233 (2)-470.jpg

Silje Ekroll Jahren forteller landslagssjef Jørgen Rostrup hvordan det var ute i parker og gatenett.

 

 

Blandkjenn tok vare på sin gode utgangsposisjon, og kunne løpe inn til seier etter tett kamp med Elias Jonsson og Eirik Langedal Breivik på sisteetappe:

 

- Jeg løp en del sammen, eller parallelt med Elias (Jonsson), men jeg tok et bedre veivalg mot slutten, fortalte sørlendingen om ferden til seier i terrenget hvor det ble avhold EM-sprint tilbake i 2018.

 

Blandkjenn – som nå er en del av blå-hvitt – eller IFK Göteborg som de benevnes offisielt – hadde ikke sett den fotrappe Eirik Langedal Breivik underveis, men fjorårets norgesmester på mellomdistanse viste – ved sterk løping i dag – både at kroppen er noenlunde skadefri og at han vil bli å regne med også på sprintdistansen denne sesongen.


Ingeborg Eide og Gaute Hallan Steiwer var lagkamerater med NTNUI-løperen på dagens stafett.

(fortsetter under bildet)

IMG_7170 (2)-470.jpg

Niklas Profors var løypelegger, og gir her instruksjoner før start.

 

Elias Jonsson – som var kjappest av gutta under prologen – tok sitt lag – som i tillegg til nevnte Jonsson besto av Ingrid Lundanes og Audun Heimdal inn til 3. plass.

 

Etter en intensiv formiddag venter rolig og gjerne alternativ trening på dagens andre økt, før en etter en ny sprintøkt i Lugano i morgen vender nesa mot Aarau.

 

Nedenfor ser du noen av utfordringene løperne måtte løse:

IMG_7183 (2)-750.jpg

 

IMG_7211 (2)-750.jpg

 

IMG_7218 (2)-750.jpg