- Inspirerende og nyttig

18.03.2019 Ivar Haugen

Premievinnerne fra O-idol i fjor høst, fikk delta på junior-VM samling i Danmark i helgen.

 

Oda Scheele og Tobias Alstad jubler for seier under O-idol i fjor høst. Denne seieren ga dem mulighet til å delta på junior-VM samling i Danmark denne helgen. For Oda passet det dessverre ikke, men Tobias fikk godt utbytte av sitt møte med juniormiljøet og det danske terrenget.

 

 

- Jeg er godt fornøyd med samlingen. Det var mange bra økter, og jeg fikk med meg mye god erfaring, innleder Tobias Alstad etter å ha vært en langhelg i Danmark under junior-VM samling.

 

Fjorårets vinner av H16 under O-idol i Sandefjord fikk – med bakgrunn i den prestasjonen – være med på den nevnte samlingen:

 

- Moro at vi fikk en «ekstra premie» – i tillegg til å være med under senior-VM, siden VM skal gå i Norge i år. Da var det bra at vi kan «plusse på» med denne samlingen.

 

I tillegg til Tobias – som altså vant O-idol i fjor høst – fikk dermed også de andre premievinnerne delta på samlingen i Danmark denne langhelgen.

 

For gutta gjaldt dette Kornelius Kriszat-Løvfald og Ådne Skjærstein – som altså fikk jobbet med kompassløping veivalg i kontinentalt terreng.


Mens jentene ikke klarte å stille fulltallige. På grunn av «kollisjon» med nært forestående junior-VM i skiorientering – måtte Oda Scheele og Kristine Kravdal melde forfall og Malene Jebsen var eneste av trekløveret på O-idol pallen som deltok.

 

Dem som var med i helgen, fikk ikke bare praktisk erfaring. Det var også rom for teoretiske innspill:

 

- Borger Melsom hadde et foredrag som både inspirerende og nyttig, forteller Tobias og fortsetter:

 

- I og med at det var lik før vi skulle ha en langdistanse, kunne jeg stille veldig godt mentalt forberedt.

 

En langdistanse hvor løypelegger Eskil Gullord ga løperne noe å jobbe med:

 

- Det var en lang løype, med interessant løypelegging, er ordvalget til Tobias.

 

- Vi fikk det samme strekket på 3 ulike tidspunkt i løypen.

 

- Jeg valgte å løpe med en «rett på» - variant første gang. Men da jeg kom dit lengre uti løpet, løp jeg rundt.

 

- Og for meg var det nok best å løpe rundt. Noe som var en god erfaring for meg.

 

Hva er du mest fornøyd med etter denne samlingen?

- At jeg kan dra hjem med mange nye opplevelser fra en terrengtype som jeg ikke har løpt så mye i tidligere. I tillegg var det godt å kjenne at det ikke var skremmende langt opp til de beste juniorløperne – til tross for at jeg har hatt noen skader den siste tiden, sier Tobias.

 

Og etter å ha prestert på aller øverste nivå i ungdomsklassen – kan vi nok vente oss at Frol-løperen også slår bra fra seg når han tar steget opp i juniorklassen.

 

Men den beskjedne trønderen prater helst gjennom prestasjoner i o-løypen:

 

- Det blir spennende å få løpe i juniorklassen. Men jeg har ikke satt meg noe konkret resultatmål før sesongen. Selv om denne samlingen i Danmark var ment som en junior-VM samling» har jeg ikke noe mål om å komme til junior-VM i 2019.

 

- Men jeg har mål om å løpe bra på uttaksløpene til junior-VM.

 

Tobias prestasjoner har gitt betalt i gode resultater tidligere, og skal vi dømme av fjorårssesongen skal de øvrige feltet i juniorklassen notere seg navnet først som sist:

 

- Samlingen i helgen har i hvert fall gitt meg ytterligere motivasjon til å trene bra inn mot sesongstarten. Og jeg gleder meg stort til NM-natt, som er det første viktige løpet i år.