Idrettsfag på Kongsberg arrangerte Verdens o-dag: «Fint å spre idrettsglede til barneskoleelevene!»

20.05.2022 Norges Orienteringsforbund

Til sammen 700 lever på 7 barneskoler fikk prøve orientering.

 

Over: Elevene på VG 3 Idrett ikledd World Orienteering Day t-skjorter.
 

- Vi har hatt en relativt lang periode hvor vi har vært trenere i diverse klubber for å lære hvordan være en god leder, og hvordan vi kan spre idrettsglede. Dette er noe vi også hadde fokus på under dette arrangementet, men nå var det kun aktiviteter rettet mot orientering, sier Wilma Norenberg Johansen og Ida Bergrem Samuelsen i VG3 Idrett på Kongsberg videregående skole om hvorfor de dro i gang arrangement av World Orienteering Day for barneskoler på Kongsberg.

 
- På skolen har vi hatt mye orientering, og syntes dette er veldig gøy derfor er det fint at vi kan spre denne gleden til den yngre generasjonen i håp om at de skal oppleve samme glede som vi har opplevd, fortsetter de.


Og sammen med sine medelever bidro de til at 7 forskjellige skoler og til sammen 700 elever på barnetrinnet fikk prøve orientering forrige uke.
 


Dette på kart som de selv hadde revidert til arrangementet:
 

- Løypene laget vi også, og de var tilpasset slik at det skulle være på et passelig nivå for elevene.

 

I dette forarbeidet, utførelsen på selve World Orienteering Day og etterarbeidet var det til sammen 56 elever på VG 3 Idrett som bidro.

- I ettertid står vi igjen med opplevelsen av at vi har spredt idrettsglede til elevene på barneskolene. I tillegg har vi fått forståelse av hvor mye arbeid som ligger bak et orienteringsarrangement.


- Både erfaring med større arrangement – alt fra planlegging via gjennomføring til etterarbeid og opplevelsen av å skape idrettsopplevelser for barn er nyttig å ta med seg videre i vår utdanning på idrettsfag.

 

Samtlige arrangører samlet på ett brett:

2022_Verdens-o_dag_Kongsberg-3-600.jpg