Hyperfort i ny orienteringskommune

26.06.2020 Pressemelding

Koll arrangerte o-løp i strøkent terreng i Rendalen.

 


Selv om Jostein Svaland Dale (i midten) sin førsteøkt torsdag var over ti kilometer orientering, hadde han også svært raske bein da han konkurrerte i «Rendalen for Alle» på kvelden.  Elverum OK-løperne Sander Tonjer Fingarsen (til venstre og Harald Østbye står på hver side av ham.

Foto: Erik Borg

 

Da Koll arrangerte orienteringsløp i Rendalen, var Jostein Svaland Dale under seks minutter på kilometeren. Så vil han også være av landets beste.

 

– Det var veldig gøy å være med, oppsummer Jostein. _ Det er morsomt å prøve nye terreng.

               
Han brukte 35.46 minutter på den seks kilometer lange løypa i skogene sør for Lomnessjøen i kommunen i den østre delen av Innlandet fylke.

               
Kolls Johan Lunde hadde funnet terrenget med mye åpne furumoen og reinmose i bunnen og en del steder hvor kurvene ligger tett i tett.

               
Josteins familie har hytte i Rendalen og fikk endelig konkurrere i hyttekommunen. Stangesokningen var også med Koll og Fet på andre treninger i Rendalen og Engerdal tirsdag til torsdag.

               
– Jeg var litt usikker på hvordan formen ville være torsdag kveld, for tidligere på dagen sprang jeg ei 9,9 kilometer lange løype, sier Håvard.

               
I reell lengde var det 12 kilometer i stekheten med rundt 30 pluss. Formen var imidlertid meget god også på kvelden. 19-åringen var ganske suveren i eliteløypa på Rendalen for Alle. Så vil 2000-modellen også hevde seg i H19–20 dette året. Målet er å være blant de seks beste når sesongen kommer ordentlig i gang. Hans klubb er Ås-NMBU.

               
32 deltok på Rendalen for alle. Koll hadde håpet på noen rendøler, for det er noe o-aktivitet i kommunen, men ordfører Linda Døsen var av de som ikke kom.

               
– Hei, har kommunestyremøte i kveld. Skulle gjerne vært med, er glad i orienering. Lykke til med arrangementet, hilste ordfører Linda innen start.

               
Fet og Koll har felles sommer-samling i Rendalen med 15 deltakere denne uka, og det var moro at o-løpere fra Ås i sør til Røros i nord valgte å delta på Rendalen for alle.

               
Rendals-entusiast Johan Lunde er fyr og flamme over både deltakelse, terreng og omgivelser. Han vil ha flere o-løp.

               
Kartet som ble brukt, var for øvrig autogenerert av Terje Mathisen, lederen i O-forbundets kartutvalg. Det holdt stort sett meget god kvalitet selv uten besiktigelse i skogen. Koll er takknemlig for hans hjelp og også fra Fet og Vallset/Stange under konkurransen.

               
– Nå må vi få til synfaring, sier Lunde.

               
Håpet er at mer kart også kan bidra til å styrke o-interessen i Rendalen.

 

Resultater