Høy fart i snøværet!

15.04.2016 Norges Orienteringsforbund

Krevende veivalg og intensiv finorientering under andre løp i Trondheim Sprintcup.

 

 

D75_3825.jpg

Kø for å registrere seg i forkant av løpet.

 

Noen hviledager etter Trondheim Sprint Camp, med avsluttende jakstart på Kristiansten festning, var det torsdag klart for nye sprintutfordringer i Trønderhovedstaden.

 

Finvær og sol under den nevnte Sprint Campen var byttet med kaldere vinder og snøvær da vårens andre løp i Trondheim Sprintcup gikk av stabelen.

 

Til tross for hvitt i lufta, stilte over 280 løpere til start.


Denne gangen var det Nidarøst OK som arrangerte, og arena var lagt til Charlottenlund vgs i Trondheim.

Dette området har ikke vært brukt til o-løp på en stund, så løypelegger Bjørn Løvås sørget for full oppgradering av kartet i anledning torsdagens arrangement.

For deltakerne var det to alternative løyper å velge mellom; en A-løype og en C-løype.

Første del av A-løypa gikk i skoleområdet ved Charlottenlund US, hvor det også var lagt inn gafling. Etter et par lengre strekk mot arena måtte løperne så navigere seg gjennom blokkbebyggelse, hvor en hadde mange veivalg å bryne seg på, både en og to ganger ekstra for å unngå å bli fanget av forbudte områder.  

A-løypa besto av 20 poster fordelt på 3,2 km, med 90 % grus/asfalt og 10 % skog/gress. Løypa var relativt flat, noe som resulterte i en kilometertid i underkant av 5 min for vinnerne i H21, Sindre Johannessen (Freidig) og Carl Petter Lyngen (Frol IL) (delt førsteplass) og i overkant av 5 min for beste jente i D21, Sigrid Alexandersen (Fossum IF).

Nesten 30 deltakere stilte til start i C-løypa, hvor deltakerne er opptil 12 år. Denne løypa besto av 10 poster og var omtrent halvparten så lang som A-løypa. Deltakerne fikk her prøve seg i blokkområdet nær arena.

Om ei lita uke er det klart for neste løp, og da er det Malvik IL som arrangerer.

Resultater

 

D75_3852.jpg

Moro med sprintorientering på våren.

 

 

D75_3848-600.jpg

Løpere i alle aldre deltar i sprintcupen i Trondheim.