Hovedløp i skiorientering til helga: «Ungdommene skal få en skikkelig ramme rundt arrangementet!»

14.01.2022 Ivar Haugen

Til tross for mildvær i midtuka, blir det gode forhold på Gåsbu til helga.

 


Over: Ingen tvil om hvor helgens konkurranser skal gå! Foto: Vang OL
 

- Torsdag var det 7 varmegrader og vind, men jeg var ute i løypene på kvelden og fikk da lettet mine verste bekymringer. Løypene ser ut til å tåle det greit, både bekker og grøfter holder seg på et slikt nivå at om værmeldingen slår til frem mot helgen – med minusgrader – skal det bli bra, sier Øivind Frøisland.


Løpslederen for Hovedløp og Norgescup i skiorientering på Gåsbu de kommende dagene kan dermed – forhåpentligvis – puste lettet ut hva gjelder snø og forhold:


- Når vi får kjørt løyper etter at kuldegradene kommer, skal det bli bra.

 

I tillegg til milde vinder over Vangsåsen, har også covid-19 restriksjoner påvirket arrangementet. Men etter regjeringens pressekonferanse torsdag kveld, kan en i hvert fall gjennomføre alt som ett arrangement:

 

- For oss er arbeidet akkurat det samme om vi har 350 deltakere eller halvparten. Slik restriksjonene er nå, mister vi noen «ordentlige» seniorer (les: veteraner), og da forsvinner også gjerne noen ungdommer.
 

- Påmeldingene viser at det er omtrent 20 – 30 færre deltakere enn under forrige Hovedløp i skiorientering, men de som kommer skal få et skikkelig bra arrangement.

 

Det er Anders Skjeset og Jan Ola Pedersen som har kart og løypeansvaret:

 

- Teknisk krevende kan jeg love at det blir, men i tillegg legger vi også vekt på å skape en ordentlig ramme rundt Hovedløpet.


- Dette er tross alt et høydepunkt for ungdommen, og da skal de få skikkelig stadionfølelse, med en anstendig medaljeseremoni i etterkant. Selvfølgelig i tillegg til gode sportslige forhold.

 

- De skal virkelig oppleve at det er et Hovedløp.


Når en et at Vang OL har både verdenscup og VM på sin arrangør-CV i skiorientering, er det bare å glede seg.

Både for ungdommene og alle andre som kaster seg ut i de utfordringene som venter fra Gåsbu lørdag og søndag.


Du kan følge konkurransene lørdag og søndag direkte via linkene nedenfor:

 

 

 

   

 

 

Hovedløp og Norgescup mellomdistanse

 

 

Norgescup-sprint