Heming orientering Årets tur-o arrangør – «nykommeren»

16.11.2020 Ivar Haugen

«Vi har tydeligvis lyktes»

 

2020_logo_tur-o.JPG

 

 

- Det er veldig gøy å bli kåret til Årets tur-o arrangør. Vi har tydeligvis lyktes. Og det er moro at folk legger merke til det og vi får en slik anerkjennelse, sier Harald Eide Fredriksen i Heming Orientering.

 

Han er styreleder og tur-o ansvarlig i klubben som altså er kåret til Årets tur-o arrangør – med undertittel «nykommeren».


For tur-o tilbudet til Heming Orientering er bygget opp nedenfra de siste årene – og de kan dermed kalles «nykommer»:

 

- Det hadde lagt nede noen år, så vi startet helt fra «scratch». Vi har deretter hatt to «oppvarmingssesonger» - hvor vi har lært mye – før vi virkelig fikk tatt ut potensialet i år.

 

- I tillegg fikk vi – selvfølgelig – drahjelp av at det ble en spesiell sesong med corona, hvor tur-o generelt har hatt et oppsving.

 

 - Men akkurat det at vi startet fra bunn, kan faktisk ha vært en fordel. For da måtte vi virkelig ta tak og lære oss alt skikkelig.

 

Og de har lært av de beste – for å bruke det utrykket:

 

- Vi har sett på hva andre har lyktes med, er ordvalget til Harald – som i Heming Orientering har forvaltet dette til sin egen suksessoppskrift:

 

- Vi har lagt vekt på gode kart og tydelig informasjon.

- Det gjelder både hvilken type tur det er snakk om, hvor det fint å parkere for å få en best mulig opplevelse og kanskje også si noe om hva en kan forvente av turen.

 

I tillegg har de også gjort «det lille ekstra» - som også ga stort oppslag i Aftenposten:


- Vår «hoppbakkespesial» var artig. Det en tur med poster på utelukkende hoppbakker. Brukerne liker når det er noe slikt ekstra, og i tillegg fikk vi en bildereportasje på dette i Aftenposten.

 

På seinsommeren ga de også noe ekstra, da de kunne tilby QR-koder på noen poster:

 

- Vi var faktisk første klubb med QR-koder, forteller Harald – noe som beviser at de er fremoverlent og offensiv.

 

- Det var moro å være først. Men fremdeles skal en kunne registrere postene på flere måter hos oss, det være seg gul lapp, mobil eller QR-kode.

 

Helt sikkert er det i hvert fall at anerkjennelsen som Årets tur-o arrangør gir motivasjon til fortsatt satsing i Heming Orientering:

 

- Det er artig å holde på. Og vi som er ansvarlig for tur-o opplegget får god hjelp til å sette ut og flytte poster av de andre medlemmene i klubben.

 

 

Da er det altså flere som kan ta en liten del av æren som Årets tur-o arrangør – «nykommeren».