- Helt optimalt for dem som satser

15.02.2017 Ivar Haugen

Gå på folkehøgskole med toppidrettslinje – tilrettelagt for full satsing for juniorer.

 

Dag Blandkjenn er her på vei mot 6. plass under junior-VM langdistanse i fjor sommer. Den daglige treningen på veien dit gjorde han som elev ved Rønningen Folkehøgskole.

 

unnamed file

Fornøyde jenter som gikk på Rønningen Folkehøgskole i fjor.

 

 

- Hadde jeg vært junior, og skulle å satse videre ville dette vært helt optimalt for meg, sier Ingvild Tømta.

Hun snakker om toppidrettslinja på Rønningen Folkehøgskole, hvor hun er linjelærer.

Der er det et unikt tilbud for dem som ønsker å utvikle seg videre innen idrett, samtidig som en får muligheten til å oppleve et år på folkehøgskole.

Skolehverdagen på toppidrettslinjen tilrettelegges for full satsning.

Dette var en mulighet o-løperen Åsne Skram Trømborg, Julie Hjortland, Håvard Irgens og Dag Blandkjenn valgte å benytte seg av i fjor.

- Treningsforholdene var veldig gode, og det var lagt opp til at vi kunne trene når vi selv ønsket. To økter om dagen var ikke noe problem, sier sistnevnte, Dag Blandkjenn.

- At det samtidig også var mange andre idrettsutøvere, fra andre idretter, en kunne trene sammen med var også et pluss, fortsetter sørlendingen.

I løpet av året på folkehøgskolen tok han steg som o-løper – som ga topplassering under junior-VM langdistanse i fjor sommer.

- Det er alltid positivt å komme til et nytt treningsmiljø og få nye treningsterreng. Ingen tvil om at det kan være utviklende, uten at jeg skal si at det alene var grunnen til at jeg løftet meg som o-løper.

Dag har «vandret videre» til Trondheim og studier ved NTNU, men stoppet på toppidrettslinja ved Rønningen Folkehøgskole angrer han ikke på.

- Det var et veldig bra år, smiler han.

 

Om du ønsker et år med gode treningsmuligheter – som du kan se tilbake på med et smil, eller har andre spørsmål, ta kontakt med linjelærer Ingvild Tømta:  ingvild@ronningen.fhs.no

Du kan også se utfyllende informasjon: her