Heimdal og Andersen med seier I Vårspretten

14.04.2018 Ivar Haugen

Best i det fine vårværet i Halden.

 

Audun Heimdal kunne smile for seier under Vårspretten ved Svinesund i dag.

 

- Det «sitter» mye bedre nå, både teknisk og løpsmessig i forhold til forrige helg. Og jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Audun Heimdal etter å ha gått til topps under Vårspretten like ved Svinesund i dag.

Karen som gjør sin første sesong i seniorklassen hadde ikke ubetinget suksess under EM-uttaksløpene på Kråkerøy forrige helg, men i dag var junior-VM medaljøren fra i fjor tilbake på «vinnersporet» og da er det lov å håpe på mer moro utover sesongen:

- Når en er gjør sin første sesong i seniorklassen er det vanskelig å sette seg konkrete mål. Men jeg håper å få løpt student-VM, sier han selv.

Kanskje kan det også by seg muligheter på aller øverste nivå – under VM på hjemmebane i nettopp Østfold om et drøyt års tid. Heimdal viste i hvert fall i dag at han behersker Østfoldterrenget, og i uken mellom EM-uttaksløpene har han vært på landslagssamling i «VM-fylket»:

- Det var en givende og inspirerende samling med godt miljø. Et miljø hvor jeg absolutt både kan lære noe og utvikle meg.

«Forvandlingen» fra EM-uttaksløp under pari til seier i dag var i hvert fall gledelig nok til å få frem smil om kapp med vårsola for unggutten, som var 20 sekunder foran junioren Kasper Fosser. Bjørn Ekeberg ble nummer 3.

Marianne Andersen kom også rett fra landslagssamling til seier under Vårspretten, og veteranen som løper for Kristiansand OK er godt fornøyd med at ting begynner å fungere etter en «haltende» vinter:

- Etter påske har det vært positivt, smiler Andersen etter dagens seier, og fortsetter:

- I dag var det litt «rufsete». Jeg har ikke helt den terrengtilvenningen som trengs, og da jobber jeg litt mot terrenget – slik blir det gjerne i starten av sesongen. Og teknisk er det også noe å plukke på.

- Flyten i skogen mangler.

Til tross for at perfeksjonisten Andersen har noe å utsette, var hun i dag over to minutter foran Silje Ekroll Jahren. Siri Ulvestad ble nummer 3.

- Jeg er fornøyd med løpet, understreker veteranen, og legger til:

- Det viktigste var å få en god gjennomkjøring. Men det er selvfølgelig også alltid moro å vinne.

 

I juniorklassene var det i dag Ragne Wiklund, Malin Sandstad, Sander Arntzen og Sindre Holt som fikk gleden av å vinne.

 

Solrenningen i morgen arrangeres fra samme arena.