Håvard Haga er ansatt som sportslig utviklingsansvarlig

01.06.2020 Ivar Haugen

«Gleder meg til å jobbe med mange motiverte utøvere.»

 

Håvard Haga her i aksjon i den norske landslagsdrakten under verdenscup på hjemmebane.

 

- Jeg ønsker å jobbe med motiverte utøvere og legge til rett for gode prestasjoner i et godt sosialt miljø, sier Håvard Haga som understreker at han har stor glede av slikt arbeid for o-idretten.

 

Dermed er det med stort pågangsmot han fra 1. juni trer inn i stillingen som sportslig utviklingsansvarlig i Norges Orienteringsforbund.


En 60 prosent stilling hvor 27-åringen med Idrettsbiologi på sin faglige CV skal jobbe med utøvere i juniorklassen:


- Dette blir en ganske spesiell sesong, men jeg håper å få reist rundt i forskjellige miljø for å bli kjent med løpere. 

 

Hva er ditt inntrykk?

- Jeg oppfatter at det er mange gode miljøer rundt omkring i landet. Men det er veldig avhengig av hvor du bor.

- Noen steder er det bra, med stort tilbud av økter med god kvalitet, og mange å trene med. Men andre steder kan det være krevende for løpere som ønsker å utvikle seg.

 

- For meg gjelder det i første omgang å få oversikten over hvordan totalbildet er i de ulike miljøene rundt om i landet.


Håvard er beskjeden i ord, men har bred idrettserfaring fra tidlig barndom i idrettsfamilien Haga.

De siste sesongene har karen som er orienteringsfostret i Raumar OL, og nå løper fortere enn de fleste når han ikler seg konkurransedrakten til Nydalens SK, fått med seg flere individuelle NM-medaljer, stafettgull og 2 individuelle bronser fra student-VM og verdenscupdeltakelse.

 

Som sportslig utviklingsansvarlig skal han bidra til å løfte morgendagens norske storløpere enda nærmere orienteringshimmelen:

 

 - Jeg gleder meg til å bli kjent med mange motiverte utøvere, samtidig er det også viktig å vise de som ønsker det hva som skal til for å bli skikkelig god, er hans egne ord. Og selv om ansettelsesdato er 1. juni har den ambisiøse karen allerede så smått gått fra ord til handling.