Hausken Nordberg topper adelskalenderen på langdistanse og ektemannen – Anders – er best på mellomdistanse

12.09.2017 Norges Orienteringsforbund

Lundanes historisk med flest NM-gull i herreklassen gjennom tidene – sjekk adelskalenderne etter NM-uka!


Ustoppelige Anne Margrethe Hausken Nordberg topper adelskalenderen på langdistanse (og årets Sport8Norgescup sammenlagt).

 

 

unnamed file

 

Anders Nordberg (t.v.) har nå løpt hjem flest poeng på adelskalenderen for mellomdistanse og lørdagens vinner, Olav Lundanes, har flest NM-gull gjennom tidene i herreklassen, med sine 17 individuelle seire i NM. Paul Sirum (t.h.) har for alvor startet poengsankingen på adelskalenderen med bronsen på lørdag, men leder Sport8Norgescupen sammenlagt.

 

I Norges Orienteringsforbund opererer en med NM-adelskalenderen for alle NM-øvelser, her får de 10 beste på hver enkelt NM-distanse poeng på en skala fra 10 til 1, der 1. plass gir 10 poeng, 2. plass gir 9 poeng og så videre.
 

På adelskalenderen for langdistanse gikk Anne Margrethe Hausken Nordberg – med sitt sølv på torsdag – forbi Hanne Staff og til topps på adelskalenderen på denne distansen for damer.

Marianne Andersen har flere gull enn Hausken Nordberg, men er – etter flere år på sidelinjen – bare 8. kvinne på adelskalenderen.

Flest NM-gull på langdistanse er det nevnte Hanne Staff og den gamle o-kongen Magne Lystad som kan vise til – med 7 stykker.

Etter sitt gull på torsdag har Olav Lundanes samlet seg 6 av sorten på denne distansen.

Men årets NM-konge passerte – etter gullet på mellomdistansen på lørdag – Håvard Tveite i antall NM-gull totalt, og har med 17 individuelle NM-gull flest gjennom tidene på herresiden i Norsk Orientering.

På adelskalenderen for langdistanse er han imidlertid «bare» 6. mann.

Når det gjelder adelskalenderen for mellomdistansen er Lundanes 4. mann etter sitt gull på lørdag. Men her har «mellomdistansespesialisten» Anders Nordberg – med sitt sølv på lørdag – gått helt til topps på adelskalenderen.

Mellom de to som fremdeles er aktiv finner vi Bjørnar Valstad og Holger Hott, på henholdsvis 2.- og 3. plass.

Adelskalenderen på mellomdistanse for damer er det Hanne Staff som leder. Hun kan vise til hele 8 NM-gull på distansen, men lørdagens vinner, Marianne Andersen, nærmer seg å kan nå skryte av 7 NM-gull på mellomdistanse og 3. plass på adelskalenderen.

Anne Margrethe Hausken Nordberg ble nummer 2 på lørdag, og hun er også nummer 2 på denne adelskalenderen.

 

Alle detaljene finner du via linkene nedenfor:

 

Adelskalendere

 

Historiske NM-resultater