Hausken Nordberg satser videre utenfor landslaget

05.11.2019 Pressemelding

Prioriterer mer tid med familien.

 

Anne Margrethe Hausken Nordberg har bestemt seg for å stå utenfor landslaget.

 

 

- Det er rett og slett en beslutning som handler om at jeg ønsker å prioritere tid med familien, sier Anne Margrethe Hausken Nordberg.


Løperen fra Nydalens SK har bestemt seg for å stå utenfor landslaget i 2020.- Siden jeg ble mor – og spesielt etter at Anders (Nordberg) (ektemann red. anm.) ble klubbtrener i Nydalens SK – med mye arbeid på kveldstid, har jeg hatt en ganske fri rolle i forhold til samlingsaktiviteten med landslaget. Og nå velger jeg å stå helt utenfor, fortsetter hun.

 

43-åringen – som debuterte i landslagsdrakt på seniornivå tilbake i 1997 – understreker at det var en krevende beslutning:

 

- Opplegget for vinteren, både med samlinger og personlige resurser, for å forberede seg mot sprint-VM, virket veldig attraktivt og bra. Jeg har også fått godt inntrykk av Susanne Barkholt – som er ny landslagstrener for damer.

 

- Men likevel føler jeg det er best, både for meg og familien at jeg står utenfor landslaget.

 

Løperen fra Nydalens SK – som har 3 VM-gull og sammenlagtseier i verdenscupen på merittlisten – har tidligere uttalt at det trigger henne å ha mulighet til å løpe VM i sprintstafett på lag med Kasper Fosser (og to andre) under VM 2020.

 

- Jeg kommer til å trene bra med klubben gjennom vinteren, sier hun med et smil – og glimt i øyet, når hun blir konfrontert med denne uttalelsen i dag.

 

En god treningsvinter fra løperen som fikk med seg to 4. plasser fra sommerens VM i Østfold, kan fort gi såpass fart mellom postene i sprintløypa at det blir VM-start også i 2020.


Landslagstrener Susanne Barkholt:

 

- Jeg har hatt en åpen og god dialog med Anne Margrethe (Hausken Nordberg) i høst, og jeg har full forståelse for hennes valg. Selv om det er synd at vi ikke kan dra veksel på den erfaringen hun sitter på under samlingene gjennom vinteren, sier landslagstreneren.

 

Barkholt understreker at døren på ingen måte er lukket for Hausken Nordberg når det gjelder VM i Danmark sommeren 2020.

 

Du kan lese hva Anne Margrethe Hausken Nordberg selv skriver: her