Hausken Nordberg avanserer på adelskalenderen for NM-ultralang

23.08.2017 Norges Orienteringsforbund

Seier i helgen gir veteranen 5. plass på adelskalenderen – tangerer samtidig Staff og Bratberg i antall NM-gull.

 

Med sitt 5. gull på NM-ultralang avanserte Anne Margrethe Hausken Nordberg til 5. plass på adelskalenderen. Foto: NM-ultra 2017

 

I Norges Orienteringsforbund opererer en med NM-adelskalenderen for alle NM-distanser, her får de 10 beste på hver enkelt NM-distanse poeng etter en skala fra 10 til 1, der 1. plass gir 10 poeng, 2. plass gir 9 poeng og så videre.

Med sitt NM-gull på søndag avanserer Anne Margrethe Hausken Nordberg fra 8 til 5 plass på adelskalenderen for NM-ultralang. Det var hennes 5. NM-gull på denne distansen. Ingen damer har flere, men Hanne Staff og Ragnhild Bratberg – som er henholdsvis nummer 1 og 2 på adelskalenderen – har like mange NM-gull.

Flest NM-gull på denne distansen – uavhengig av kjønn – er det Håvard Tveite som har. Karen fra Ås fikk med seg 7 seire og NM-gull på o-idrettens maratondistanse.

Ser en på poengene for damene har Hausken Nordberg 25 poeng opp til Hanne Staff på toppen av listen.

Om en vender blikket til herrenes adelskalender for NM-ultralang kan en konstatere at Hans Gunnar Omdal med sitt «comeback» og 5. plass på søndag «trygger» sin 2. plass på adelskalenderen.

Men det er langt opp til tidligere nevnte Håvard Tveite på toppen av adelskalenderen.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Hans Gunnar Omdal er andremann på adelskalenderen for NM-ultralang.

 

Ser en på de flittigste poengsankerne under årets 3 NM-øvelser, er det Ingjerd Myhre som har samlet flest poeng av damene, foran Maren Jansson Haverstad og Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Hos herrene er det Øystein Kvaal Østerbø som har tatt flest poeng i årets NM-øvelser, fulgt av Håvard Haga og Anders Nordberg.

Ytterligere detaljer for alle adelskalendere finner du via linken nedenfor:

Adelskalendere