Hæstad Bjørnstad og Sandstad Eidsmo med sølv på SM-sprintstafett

11.10.2020 Pressemelding

Viktige bidragsytere i IFK Göteborgs lag under dagens sprintstafett.

 

 

Victoria Hæstad Bjørnstad – her avbildet under Sprintliga – var sammen med Håvard Sandstad Eidsmo i dag viktige bidragsytere for at IFK Göteborgs førsteoppstilling løp inn til sølv under SM i sprintstafett.

 

Viktige bidragsytere i IFK Göteborgs lag under dagens sprintstafett.

 

Under dagens SM-sprintstafett i Örebro var det tett med norske løpere på de to lagene til IFK Göteborg. To lag som begge var i favorittsnakket før stafetten.

 

De preget også stafetten, med Victoria Hæstad Bjørnstad som førsteetappeløper på førstelaget. Et lag hvor Håvard Sandstad Eidsmo løp 3. etappe.


I andrelaget var det norsk på midtetappene, med Dag Blandkjenn og Eskil Kinneberg, på henholdsvis 2.- og 3. etappe.

Alle de nevnte norske løperne gjorde godt fra seg, og ut på 3. etappe var det dobbelt IFK Göteborg i teten.


Håvard Sandstad Eidsmo ledet foran Eskil Kinneberg.

Sandstad Eidsmo beholdt ledelsen, men landsmann og andrelagsløper i IFK Göteborg, Eskil Kinneberg, løp noen sekunder innpå sin klubbkamerat.


Det samme gjorde Emil Svensk, Gustav Bergman og Isac von Krusenstierna, for henholdsvis Stora Tuna, OK Ravinen og OK Kåre.


- Det var artig. Vi hadde pratet om at jeg kunne løpe ut med en luke ned til de andre lagene. Og ingenting er bedre enn det, sa Sandstad Eidsmo til SVT etter sin innsats i gatenettet i Örebro.

 

- Jeg har løpt bra, men jeg safet kanskje litt for mye, fortsatte trønderen som likevel hadde tro på seier til sitt blå-hvitt (IFK Göteborg).


- Vi tar dette. Det blir dobbeltseier, sa han med glimt i øyet i direktesendingen til SVT.

 

Men Tove Alexandersson i Stora Tuna ble for sterk for IFK Göteborgs sisteetappeløper – Sara Hagström – slik at det ble med SM-sølv til IFK Göteborg 1 med de to norske løperne Victoria Hæstad Bjørnstad og Håvard Sandstad Eidsmo.

 

Til slutt var det 18 sekunder opp til Stora Tuna og Tove Alexandersson – som med sitt gull i dag ble dobbeltvinner i helgen – etter seier også på den individuelle sprinten i går.

 

Der ble Victoria Hæstad Bjørnstad nummer 7. Samme plassering fikk Eskil Kinneberg i herreklassen – som beste nordmann, knapt foran Dag Blandkjenn og Håvard Sandstad Eidsmo – som ble henholdsvis nummer 8 og 9 i går.


Men sistnevnte kunne altså glede seg over SM-sølv på dagens sprintstafett.

 

Bronsen i dag gikk til OK Kåre – med Eskil Kinnebergs samboer Lisa Risby som ankerkvinne.


Dermed ble det altså SM-medalje til husholdningen, selv om IFK Göteborg 2, hvor Eskil Kinneberg selv var en del av laget, endte på 5. plass til slutt.