Hadeland OL inviterer til sykkel-o helg på Gardermoen 10. – 11. juni!

03.06.2023 Pressemelding

Fartsfylte konkurranser på fine stier nord for flyplassen.

 

2023_primo_juni_sykkel-o_Gardermoen

Hadeland OL inviterer til sykkel-o helg på Gardermoen 10. – 11. juni!

Fartsfylte konkurranser på fine stier nord for flyplassen.

 

10. - 11. juni inviterer Hadeland O-lag til sykkelorienteringshelg ved Gardermoen.

På de flate moene nord for flyplassen blir det fartsfylte konkurranser på fine stier med utfordrende veivalg og orientering.

De raske stiene i området er enkle sykle på, og gjør dette til fine konkurranser for de som vil prøve seg på sykkelorientering. 

 

- Sykkelorientering er en spennende måte å orientere og gir fartsfølelse samtidig som man må fokusere på veivalg og nøyaktighet i orienteringen. De som liker sprintorientering vil finne mye relevant trening i sykkelorientering når det gjelder å ligge på forskudd og vurdere veivalg. Terrenget nord for flyplassen som vi benytter til konkurransene er perfekt for de som ønsker å prøve sykkelorientering med god sykkelbarhet og stor variasjon i de o-tekniske utfordringene, sier løpsleder for konkurransene på Gardermoen, Emily Benham Kvåle.

Hun er 9 ganger verdensmester i sykkelorientering, men under konkurransene på Gardermoen er det lagt til rette for at alle – også nybegynnere – skal få en fin opplevelse med kartstativ på sykkelen.

 

Det er forventet mange utenlandske deltakere til konkurransene ved Gardermoen, ettersom disse inngår både i den svenske og den internasjonale veterancupen i sykkelorientering i 2023. Dermed vil det være mulig å treffe ivrige sykkelorienteringsløpere fra hele Europa.


De som ønsker å prøve sykkelorientering, men ikke vil kjøre full distanse, har mulighet til å velge kortere løyper og ulike vanskelighetsnivåer.

 

For de som blir inspirert til å delta mer i sykkelorientering så teller konkurransene som de siste uttakskonkurransene til VM og junior VM i Tsjekkia i slutten på august.

Les mer om uttakskriteriene her, og meld din interesse: http://orientering.no/nyheter/uttakskriterier-for-sykkel-o-2023/

 

Dette trenger du for å delta på sykkelorientering:

  • Hjelm
  • Sykkel
  • Sykkel-o-kartstativ som festes til styret (Det vil være kartstativer til utlån).
  • EmiTag brikke (til utlån)

 

Har du lyst til å prøve deg på sykkelorientering kan du melde deg på Gardermoen MTBO her:


Lørdag 10. juni, langdistanse: https://eventor.orientering.no/Events/Show/17456


Søndag 11. juni, mellomdistanse: https://eventor.orientering.no/Events/Show/17457


Påmeldingsfrist 4. juni. Etteranmelding til 8. juni