Godt med snø og fine forhold før Norgescupfinalen i ski-o!

15.03.2019 Ivar Haugen

Faste løyper og komplekst sporsystem venter på Kvaløya.


 

Over: Arbeidet med sporene til helgens ski-o konkurranser.


Under: Spektakluere omgivelser.

 

2019_Norgrscup_ski-o_Tromsø-1.JPG

 

 

 

- Det ser veldig bra ut, endelig, sier Jonny Hansen, som er ansvarlig for løypene under finalen i norgescupen i skiorientering.

 

- Vi har bra med snø, så det er egentlig greit – og vi hadde god kontroll på det meste. Men så kom det 40 centimeter snø på tirsdag. Deretter har jeg stort sett kjørt skuter, fortsetter karen som - sammen med Geir Moholdt – altså legger forholdene til rette for at det skal bli en fin opplevelse for ski-o løperne på Kvaløya i helgen.

 

Noe det ser ut til at det skal bli:

 

- Etter at jeg hadde kjørt skuter på torsdag, var jeg en tur på ski. Og det var positivt, for forholdene var gode.

 

- Løypene var faste, og det var tydelig hvor de går. Selv om det er meldt litt mer snø, tror jeg det skal bli bra – om det ikke kommer voldsomme mengder.

 

Dermed kan deltakerne glede seg:

 

- Vi har kontroll, og er klar, forsikrer karen som selv har landslagsmeritter på øverste nivå i den svenske landslagsdrakten.

 

Han legger til at arrangørmakker – Geir Moholdt – også har langt ned et betydelig arbeid for at helgens to konkurranser skal bli vellykket:

 

- Geir (Moholdt) er en stødig kar, så jeg tror dette blir bra.

 

Da er det synd at ikke flere ski-o entusiaster ser sin besøkelsestid:

 

- Under Norgescupen vi arrangerte i fjor var det knapt 50 deltakere, og etter et brukbart arrangement den gang – er det klart at vi hadde håpet på noen flere deltakere i år.

 

-Drømmen var kanskje 100 deltakere. Men det er lang reise nordover og kanskje litt seint på sesongen, som kan være forklaringer på at det ikke kommer i hvert fall opp mot 70 – 80 deltakere.

 

- På sommerstid er det heller ikke så mange med på løp her oppe. Vi må alltid gjøre en jobb.

 

Den jobben ildsjelene nå har gjort foran denne avsluttende helgen i norgescupen i skiorientering står det respekt av, og det er hevet over enhver tvil at de er uredde når de stikker haken frem og tar på seg slike typer arrangement.

 

Og de som liker utfordringer i høy fart i smale skuterspor har absolutt noe å se frem til lørdag og søndag:

 

- Sporsystemet er i ganske komplekst, så det ser bra ut.

 

Så får vi se hvem som står igjen som de store vinnerne etter doble konkurranser fra skiarenaen på Kvaløya under Norgescupfinalen i skiorientering.

 

Det venter sprint lørdag og mellomdistanse søndag.

 

Mer informasjon finner du: her