- Godt å lykkes

27.05.2018 Ivar Haugen

Nydalens SK løp inn til gull på NM-sprintstafett, NTNUI og Bækkelagets SK ble henvist til sølv og bronse.

 

Dagens gullvinnere kunne smile i sommersolen i Sandnes.

 

- Jeg må innrømme at dette var målet, og da er det en veldig god følelse å lykkes, smilte Anne Johanne Lind Nørbech etter å ha løpt Nydalens SK inn til seier under dagens NM-sprintstafett i Sandnes.

Under stafetten som avvikles på formatet med dame-herre-herre-dame på de respektive etappene, var det Raumar OL som holdt i taktpinnen på de to første etappene, ved EM-løper Silje Ekroll Jahren og den kjappe junioren Anders Haga.

Men etter at det var unnagjort 3 etapper, og nevnte Anne Johanne Lind Nørbech skulle i ilden, begynte favorittlagene å posisjonere seg.

Gullvinneren fra gårsdagens NM-sprint på herresiden, Øystein Kvaal Østerbø, sendte ut sin lagvenninne Lone Brochmann i tet.

Men bare noen sekunder bak kom altså Nydalens SK, og Lind Nørbech:

- Jeg hadde bestemt meg for å ha stålkontroll hele veien, og ta egne veivalg. Men den planen holdt på å ryke allerede på startpost. Da tok jeg to steg etter Lone Brochmann på hennes veivalg, men jeg ombestemte meg og orienterte selvstendig derfra til mål.

Det fungerte perfekt, og etter en mindre vellykket finale under gårsdagens individuelle NM-sprint, ble det nå gulljubel for Lind Nørbech og Nydalens SK:

- Det var en fin revansje etter i går.

Revansje må en også kunne si det var for Jon Aukrust Osmoen – som forsvant ut av medaljekampen i går etter en skikkelig stor feil. Junioren Elias Jonsson feilet også i går, da han mot slutten skulle sikre gullet.

Men i dag kunne altså kvartetten Siri Ulvestad, Elias Jonsson, Jon Aukrust Osmoen og Anne Johanne Lind juble for gull.

Det første NM-gullet i seniorklassen for de tre sistnevnte, og for sisteetappeløper – Lind Nørbech - et fint comeback etter graviditet og fødsel:

- Etter å ha vært i orienteringssølibat i 2 år er det godt å komme tilbake i miljøet.

Og om noen skulle tro at det er tungt og tøft med barn på orienteringsløp, kan en sisteetappeløper i seiersrus forsikre om at det bare er moro:

- Gleden ved å ha barn er så mye større enn de ekstra utfordringene en får.

I dag kunne hun – sammen med lagkameratene – også glede seg over NM-gull.

Til slutt ble det drøye minuttet ned til NTNUI – med kvartetten Tonje Vassend, Audun Heimdal, Henry McNulty og Sigrid Alexandersen.

Da ha hadde gårsdagens gullvinner i dameklassen – Sigrid Alexandersen – løftet laget fra 4.- til 2. plass på den siste etappen med nest beste etappetid (bare slått av sølsvinner fra i går Andrine Benjaminsen som var 10 sekunder bedre på etappen i dag).

Bronsen gikk til Bækkelagets SK med kvartetten Marthe Gløersen, Ralph Street, Øystein Kvaal Østerbø og Lone Brochmann.

De var drøye halvannet minutt bak Nydalens SK i mål.

      

 

Resultater:

Fullstendige resultater