- Gode snøforhold og krevende løypenett

17.02.2017 Ivar Haugen

Bare å glede seg til Hovedløp og NM-mellomdistanse i ski-o til helga.

 

hovedlop_ski-o_2017_jpg_1.JPG

 

- Det ser bra ut i terrenget, sier Kim Farnes Hansen.

Løpslederen for morgendagens Hovedløp og NM-mellomdistanse i ski-o er overrasket over snømengden og gleder seg til arrangementet i helga.

- Alt er flyttet opp på heia. Da blir det gode konkurranseforhold og bra med snø. Men deltakerne må belage seg på 1,5 kilometers gange til start, forteller Kim, og legger til at målet også er «oppe på heia».

- Dermed blir det kjempefint.

Når en i tillegg vet at det er tidligere landslagstrener Tommy Jauhojärvi som legger løyper er det ikke mindre grunn til å glede seg til å begi seg ut i smalsporene denne helga.

- Løypene blir kjempe bra. Men med litt begrenset snømengder i skogspartiene, er vi tvunget til å dele løypenettet i 3 «bolker», med transport mellom.

- På denne måten får vi utnyttet myrområdene - hvor det er bra med snø – best mulig.

Selv har løpslederen kvistet i løypenettet de siste dagene, for å gi optimale forhold for kamp om NM- og Hovedløpsmedaljer.

Da bør det ligge til rette for at de største favorittene skal kunne stikke seg frem.

- Jeg regner med at de vi har sett i toppen av Sport8Norgescupen så langt i sesongen også vil hevde seg denne helga, skisserer løpslederen, og fortsetter:

- Men det blir litt frafall på grunn av kolliderende NM-sprint i langrenn for junior.

- I dameklassen tar Evine Westli Andersen med all overveiende sannsynlighet seieren. Bak der er det tett kamp om de andre medaljene tipper jeg. Men jeg regner med at både Synne Strand, Tilla Farnes Hennum, Victoria Hæstad Bjørnstad og Anne Willkommen Eiken kan ha kapasitet til å komme på pallen.

Regjerende mester – Anine Ahlsand – stiller imidlertid ikke til start. Men i herreklassen har hele medaljetrioen fra i fjor, Lars Moholdt, Øyvind Watterdal og Ove Sætra meldt sin ankomst. Og en skal ikke la seg overraske om førstnevnte gjentar bedriften fra i fjor ved å gå inn til et nytt NM-gull.

Uansett kan noen og enhver få seg overraskelser i utfordrende løyper og tett løypenett.

- Det blir o-teknisk krevende, lover løpsleder, og legger til med et smil:

- Minst 80 prosent av løypene går i skuterspor, og i tillegg er det mye retningsendringer – som kan skape stress.

- Det er overraskende gode forhold, vinteren tatt i betraktning.


Da gjelder det å spille på lag med forholdene – både lørdag og søndag. Startlistene forteller i hvert fall om store seniorklasser og Hovedløpsklasser på omtrent samme nivå som i fjor.

Startliste