- Gleder meg veldig til en skikkelig samling i Østerdalen

06.07.2020 Ivar Haugen

Heimdal kommer rett fra suksess under Tour de Oslofjord til fokus på tekniske rutinene under landslagssamling denne uken.

 

 

Audun Heimdal fikk med seg seier på 4 av 5 løp under Tour de Oslofjord. Denne uken får han matchet seg mot de andre landslagsløperne på samling i Østerdalen.

 

 

- Det har blitt litt hvile, i tillegg til noe alternativ trening, sier Audun Heimdal om de få dagene etter Tour de Oslofjord.

 

Men nå blir det ikke mer hvile, snarere det motsatte for unggutten fra Konnerud.

 

Denne uken venter landslagssamling i Østerdalen, og da skal NTNUI-løperen fortsette den gode trenden fra forrige uke:

 

- Jeg løp bra på alle løpene under Tour de Oslofjord, selv om det – selvfølgelig - er litt å «pirke» på.

 

For å hevde seg mot Norges- og verdens beste postjegere – som blir treningskamerater og konkurrenter på tidstreninger – kommende uke, må også tidstap av typen «pirk» bort:

 

- Det blir moro å prøve seg mot de aller beste på tidstreningene under samlingen.

 

- Selvfølgelig må en ta høyde for at alle har litt ulik treningsbelastning om dagen, men uansett er det gøy å løpe mot de beste.

 

- Det kommer til å gi litt svar.

 

Hvordan er følelsen – etter en lang periode med bare trening?
 

- Jeg føler at jeg har tatt noen steg - både fysisk og teknisk - siden i fjor, så jeg håper at jeg har nærmet meg, sier Audun Heimdal.

 

Stegene under samlingen blir på mose og lav – i skogsterrenget – selv om det også er lagt til rette for sprintøkter i løpet av uken:

 

- Jeg har hatt litt trøbbel med en legg, og ser ingen grunn til å utfordre det under samlingen. Dermed blir det bare skogsøkter på meg.

 

Men nettopp skogsøkter i Østerdalen er noe av det som virkelig gjør det verdt å drive med orientering.

 

- Jeg har vært på noen av kartene i Dalsbygda, og vet litt «hva det går i». Så jeg gleder meg veldig, for det var fint, er ordvalget til Heimdal - med trykk på «fint».

 

Samme type ordvalg – eller kanskje sterkere superlativ – er nødvendig for å beskrive hvordan det er for en landslagsutøver å endelig være tilbake på samling sammen med kollegaene – for første gang siden i januar:

 

- Det blir helt strålende å jobbe kontinuerlig gjennom hele uken med o-teknikken. Målet er å ha samme fokus på det tekniske på treningen under samlingen, som jeg hadde på konkurransene under Tour de Oslofjord.

 

- Jeg skal jobbe med rutinene, og få det tekniske på plass.

 

Fra mandag til søndag blir det rikelig anledning til det for Audun Heimdal og de andre landslagsløperne.

 

Krydret med tre muligheter til å måle krefter på hardøkter – med den sedvanlige prestisjen dette innebærer – blir det garantert bra trøkk.