Geoformersgalla for å feire sportslige og andre prisverdige prestasjoner!

18.01.2019 Pressemelding

Meld deg på for anekdoter, tilbakeblikk, strålende mat, premiering og godt selskap.

 

Geoformers Kari Nativg, Nittedal OL, fra et av høstens rankingløp. Foto: Sindre Langaas

 


 

Rundt om i landet pågår det årlig mange rankingløpsserier med formål å stimulere til økt o-aktivitet og der det kåres sammenlagtvinnere. En av de mest tradisjonsrike blant disse er den rankingløpsserien som ble startet opp på 1970-tallet av IL GeoForm med Jon Tolgensbakk i spissen og der Oslo Studentenes Idrettslag (OSI) kom med som arrangør på slutten av 1980-tallet.

 

Disse løpene har de seneste årene blitt svært populære og deltagerantallet ligger på rundt 150 i snitt per løp fordelt på løyper på henholdsvis 2, 4 og 6 kilometer.

Unikt for denne rankingløpsserien er at det er skapt en humørfylt og inkluderende Facebookgruppe «Geoformers» der løpene promoteres, løp og løyper analyseres og anekdoter om kjente og kjære løpere, særlig «originalene», innen Geoformerssirkuset dominerer. 
 

Den 30. januar arrangerer IL Geoform, OSI og Geoformersgruppa på Facebook nå den første Geoformersgallaen i historien.

 

Der vil det utdeles sportslige priser, og priser til beste løype og beste arrangement i 2018. Dessuten vil det utdeles pris for Årets kognitive kollaps, det vil si det som på o-språk ofte betegnes som bom. Utover dette inneholder gallaen to cineastiske innslag. Dokumentarfilmen Orientering uten kart av Eskil Åsmul, viser et vellykket forsøk på å gjennomføre en 6 kilometer løype i rankingløpsserien uten bruk av kart, kun basert på karthusk, videodokumentert ved hjelp av GoPro-kamera.

Den andre filmen er en kort spillefilm fra 1997 – Halvveis til Haugesund – i regi Harald Østgaard Lund. Denne filmen har ikke noe med o-sporten å gjøre, bortsett fra at regissøren er en av de absolutte store Geoformersprofilene. Dessuten har arrangørene trukket fram en av doldiskokkene bak Michelin 3-stjerners restauranten Maeemo til å fikse maten, så alt i alt kalkulerer arrangørene overoptimistisk allerede med terningkast 6 fra deltagerne.

Påmelding er fortsatt åpen, primært for de som har deltatt i denne rankingløpsserien, men i inkluderingens ånd er for eksempel leder av Akershus og Oslo O-krets, Ivar Maalen invitert, til tross for at han ikke har deltatt.

Invitasjon

 

Nedenfor: Thomas Nipen, Bækkelagets SpK vant årets totalranking og er påmeldt til Geoformersgallaen.

2019_Geoformersgalla-2-600.jpg