- Fremdeles noe å gå på

30.05.2018 Ivar Haugen

Tette dueller og stor prestisje under dagens stafettøkt på VM-samling i Latvia.

 

 

Magne Dæhli viste solid løping – og var først inne – på første sløyfe under dagens stafettøkt.

 

Med fortsatt finvær i temperaturer opp mot 30 grader i skyggen fortsetter landslaget sine VM-forberedelser under denne ukes samling i Latvia.

Formiddagens meny besto av to sløyfer med stafett-trening hvor landslagsledelsen hadde satt opp ulike scenario for startrekkefølge basert på hva en potensielt vil få kunne se under VM-stafetten i sommer.

Og vi får håpe resultatene også kan bli noe av det en fikk se på en støvete grusvei denne seine maidagen i Latvia, med Magne Dæhli og Marianne Andersen først tilbake fra skogen.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Marianne Andersen viser «VM-form» på samlingen.


Under andre intervall, eller innsatsperiode, med annet scenario, var sistnevnte fortsatt først inn fra damevarianten av løypen, mens en fikk se Frol-løperen Yngve Skogstad slå inn på «målplaten» først i herrevarianten av løypen.

En ny sterk formbeskjed fra den langhårete nordlendingen:

- Jeg løp bra i går i hvert fall. I dag er det noe å gå på, sier han selv etter endt dyst.

Den selvkritiske Skogstad sikter da til mellomdistansen i går, hvor han noterte seg for nest beste tid, og mener at dagens prestasjon ikke ga like god grunn til å sette pluss i treningsdagboken:

- Jeg orienterte faktisk fra nest siste og mot mål, men oppdaget det og klarte likevel å komme først.

Og når en vet at det norske stafettlaget på herresiden kan skilte med tre 1. plasser på rad fra internasjonale mesterskap skal det noe til å løpe seg inn i laget:

- Jeg tror nok det blir ganske vanskelig, sier Skogstad på direkte spørsmål.

Men det er både andre plasser i VM-troppen å kjempe om, samt også mye godt å plukke med seg fra dagens formiddagsøkt:

- Jeg tar med meg at farten min er ganske bra. Og at jeg orienterer bra der det er tydelige kurvedetaljer. I områder hvor en skal orientere på mer diffus vegetasjon får jeg mer problemer, sier Skogstad selv.

Med drøye to måneder til VM-alvoret er det likevel mer en utopi at vi kan få se junior-VM vinneren fra 2011 til start på senior-VM i 2018:

- Det er vel i første rekke en plass på laget på langdistansen som kan være aktuelt. Det er det jeg sikter meg inn mot.

      

Da skal en ha i bakhodet at på nettopp langdistansen for herrer er ikke nåløyet like trangt som på de andre distansene, da Olav Lundanes i egenskap av å være tittelforsvarer har en egen personlig plass. Dermed kan altså Norge stille med til sammen 4 løpere på denne distansen, hvor en av dem er nevnte Lundanes.

 

 

At Lundanes ellers ikke er nevnt i denne teksten handler om de scenarioene som landslagsledelsen satt opp i startrekkefølgen.

Gode løp fra lenger nede i startdypet blir belønnet med god etappetid, mestringsfølelse og ditto selvtillit, samt god tid på resultatlisten, men ikke nødvendigvis en god plassering i mål.

 

Men nå får det norske landslaget et endelig mål på sitt arbeid når en kommer til VM, noen kilometer fra dagens stafettdyst, i starten av august. Til den tid handler det om fortsatt å optimalisere forberedelser.

Det fortsetter i danne omgang på plass i Latvia frem til hjemreise på søndag.  

 

unnamed file

 

 

unnamed file

Silje Ekroll Jahren var sterk i formiddag.