Freidig med seier i junior-NM stafett for herrer!

20.09.2020 Ivar Haugen

«Da jeg «fikk» nest sistepost, skjønte jeg at vi kom til å vinne»

 

 

Over:Freidig kunne juble for gull i junior-NM stafett for herrer.

Under: Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen (Ap), delte ut medaljene etter guttas junior-NM stafett. Her ved siden av Else Lerche Raadal. I bakgrunnen skimtes også leder i Hovedkomiteen - Magne Raadal (med hvit caps).

ordfører_1-600.jpg

 

- Da jeg «fikk» nest siste post skjønte jeg at jeg kom til å ta det. For da hadde jeg såpass mange meter ned til Aslak (Heimdal) at det burde holde, sa Mats Eidsmo etter at han løp Freidig inn til seier under junior-NM stafett for herrer.

 

For meterne Eidsmo tilrøvet seg mot slutten var nok, og ga ham – sammen med Simen Spets Storhov og Vegard Kittilsen gullet, med 14 sekunder ned til NTNUI – hvor Sigurd Paulsen Vie, Anders Vestøl og Aslak Heimdal løp.

 

Et NTNUI som hadde initiativet i stafetten godt ut på sisteetappe:

 

- Jeg gikk ut cirka ett minutt bak, og hadde bestemt meg for å gjøre mitt eget løp. Men allerede inn i 2. post ser jeg Aslak (Heimdal). Og da jeg bommer på 3. post, ser jeg både Aslak (Heimdal) og Henrik (Fredriksen Aas) – som startet bak meg.

 

Dermed var det tre lag – Freidig, NTNUI og Asker SK – samlet ved passering arena halvveis ut på sisteetappe:

 

- Jeg og Henrik (Fredriksen Aas) fikk noen meter på Aslak (Heimdal) ut fra passering, men bommet.

 

Det bød NTNUI og Aslak Heimdal tilbake inn i kampen, mens Asker SK og Henrik Fredriksen Aas forsvant da det virkelig dro seg til:

 

- Det handlet bare om å komme seg fortest mulig til mål, beskriver Mats Eidsmo – som lyktes upåklagelig med det.

 

Dermed kunne han feire klubbens andre NM-gull i stafett på en liten uke. Både Mats selv og Vegard Kittilsen var også på laget da klubben vant senior-NM stafett forrige søndag.

 

I dag ble det også seier i junior-NM stafett, med Simen Spets Storhov som tredjemann:

 

- Det er en kjempebra følelse. Det hadde selvfølgelig vært enda bedre om jeg hadde gjort et godt løp. Men vi kan ikke annet enn å si oss fornøyd med resultatet, smiler ankermannen.

 

Og resultatene vider viser at NTNUI – med den nevnte trioen Sigurd Paulsen Vie, Anders Vestøl og Aslak Heimdal – ble nummer 2. Mens Asker SK, med Sander Arntzen, Sondre Ytterbø og Henrik Fredriksen Aas tok bronsen i denne spennende junior-NM stafetten som avsluttet NM-helgen i Bergen.

 

Om en liten uke er det ny helg med NM.

 

Da er det sprintorientering det handler om og stedet er Haugesund – som tar seg av dette 3 dagers arrangementet fra fredag til søndag.

 

Resultater:

 

1

 

(S.Storhov, Kittilsen, Eidsmo)

Freidig lag 1

01:21:49

 

 

 

2

 

(P. Vie, Vestøl,Heimdal)

NTNUI lag 1

01:22:03

+00:14

 

 

3

 

(Arntzen, Ytterbø,F.Aas)

Asker Skiklubb lag 1

01:22:34

+00:45

 

 

4

 

 

Kristiansand OK lag 1

01:22:44

+00:55

 

 

5

 

 

Fossum IF lag 1

01:23:02

+01:13

 

 

6

 

 

Vang OL lag 1

01:26:46

+04:57