Fra dramatiske VM-dager til KM i Sulitjelma!

17.10.2018 Pressemelding

Få med deg alt fra o-sesongen 2018 i årets utgave av O-boka!

 

 

For første gang siden 1999 ble Norge beste nasjon på VM. I Sulitjelma ble langdistansen under kretsmesterskapet i Nordland avgjort.

 

Tre mann gjorde det utrolige, men det var på ingen måte en selvfølge at VM endte som det gjorde. På et vis vant Eskil Kinneberg ett år før tiden. Magne Dæhli bommet individuelt, men var sjef på stafetten. Som vanlig. Gaute Hallan Steiwer hadde bare timer til forberedelser. Olav Lundanes vekslet mellom fortvilelse, tro og håp i dagene innen langdistansen, men kunne til slutt støttes ute av målområdet utslitt og lykkelig. VM i Latvia ble fantastisk med norske øyne.

Fantastisk ble også KM langdistanse i Nordland. Håvard Solbakken forteller om veien til gull i H17–20 gjennom glisne skoger i Sulitjelma. Særs imponerende var nesten 90 år gamle Gyda Lahlums vei fra start til mål på Veteranmesterskapet. Hedmarkingen taklet både ventede og ikke minst uventede utfordringer. Endelig avsløres historien bak laguttaket på stafetten under VM i 1968. Da skrev Astrid Hansen, postbudet fra Maridalen, sammen med to andre damer historie.

O-boka er på 240 sider, har over 700 bilder og kart med veivalg. Veien går om både store og små arrangement. Landets beste presenteres i alle aldre. Alle kretser har minst en side. Mange klubber presenteres.

Den 16. utgaven av O-boka kommer på Blodslitet i Fredrikstad kommende lørdag, og prisen er uforandret fra i fjor med 440 kroner.

Den selges også i mange klubber og selvsagt ved direkte bestilling på www.o-boka.no.