Fosser med VM-gull i U23-klassen i fjelløp!

01.08.2021 Ivar Haugen

«Jeg er godt fornøyd med helgen!»


Kasper Fosser over mål i dag. Foto: ISF
 

 

- Det ble et spennende løp, sier Kasper Fosser om dagens VM i fjelløp.


Verdensmesteren på langdistanse i orientering deltok i dag i U23-klassen når kartet og kompasset var lagt bort, og det handlet om å løpe merket løype i fjellterreng.

 

- Vinden i dag gjorde at løypen var kuttet en del. Fra opprinnelig å ha en stipulert vinnertid på 2,5 timer, endte vi opp under 1 time og 40 minutter, forteller Fosser.


I rettferdighetens nevn skal det legges til at det bare var to løpere under 1 time og 40 minutter. Fosser og fredagens vinner i den «vertikale» øvelsen – hvor det utelukkende er motbakke – Daniel Osanz Laborda.

 

- Min taktikk fra start var ganske klar. Jeg skulle ligge bak - Daniel Osanz Laborda – som vant på fredag, og kontrollere i den første bakken.

 

- Da merket jeg at han var veldig sterk i motbakkene, men ikke så kjapp på flatende.


Dette var noe Fosser bestemte seg for å utnytte:
 

- Jeg rykket på en av flatene, deretter gjaldt det bare å holde farten og samtidig holde seg på beina nedover de bratte bakkene.


Noe han lyktes med, og dermed ble det VM-gull til Fosser, med over to minutter ned til Daniel Osanz Laborda – på andreplass etter et løp med 1 500 meter motbakke og det samme nedover igjen til mål.


Med klar seier i dag, får Fosser faktisk med seg 3 medaljer fra helgens mesterskap:

 

- Det blir gull i dag og gull sammenlagt, i tillegg til sølvet fra fredagens rene motbakkeløp.


- Jeg er godt fornøyd med det!


En formsterk og fornøyd Fosser er også et skremmeskudd til konkurrentene foran fortsettelsen av verdenscupen i orientering i Idre om halvannen uke: 

 

- Jeg er litt usikker på hvordan det blir med karantene når jeg kommer hjem, men planen min er å løpe et par løp i Sverige til helgen.

 

Da skal han være klar for nye topplasseringer i verdenscup noen dager seinere:

 

- Jeg har veldig lyst å prestere i Idre. Jeg har ikke trent i den terrengtypen hittil i år, men om jeg får et par dager i forkant i Sverige bør teknikken sitte. I tillegg vet jeg at den fysiske formen er ganske bra – og da håper jeg å kunne hevde meg.

 

Etter helgens resultater er det nok liten tvil om at Fosser har det fysiske på plass før jakten på flere verdenscuppoeng i orientering fortsetter fra 12. august.

 

Utvalgte resultater:

2021_Kasper_Fosser_U23-VM-gull-fjelløp.jpg

 

 

Fullstendige resultater