Fosser håper på gode svar under VM-uttaksløpene de kommende dagene!

02.06.2023 Pressemelding

«Det viktigste er at jeg føler jeg har toppnivået inne!»


Over: Kasper Fosser i aksjon under verdenscupen i Norge. Foto: Snorre Veggan

 

- Det viktigste er at jeg føler at jeg har toppnivået inne, og at jeg ikke blir helt «fintet ut» o-teknisk, sier Kasper Fosser ved inngangen til helgens VM-uttaksløp i Sveits.

Der venter to mellomdistanser i Flims, i tilgrensende terreng til der verdenseliten skal løpe om VM-medaljer i midten av juli lørdag og søndag. Deretter forflytter en seg til Scoul for å løpe om VM-plasser på langdistanse på tirsdag.


Akkurat på langdistanse har Fosser sin egen – personlige – plass på VM etter sin seier på denne distansen under VM i Tsjekkia for snart 2 år tilbake.

Uansett ser han frem til å måle seg mot de andre de kommende dagene. Og Norge er godt representert, med 17 herrer og 10 damer på start. Men i tillegg er det også mange andre nasjoner som er på plass for VM-uttak i Sveits de kommende dagene.

Såpass mange er det på start at en har delt startfeltet i to, både for herrer og damer:

- Jeg har ikke løpt så mye mot de andre nasjonene - spesielt Sveits - i denne terrengtypen. Og jeg skulle gjerne prøvd meg mot Matthias Kyburz på en VM-relevant langdistanse før mesterskapet. Det ville gitt en fin pekepinn.

- Han var heller ikke med under verdenscupen i Davos i fjor høst.

Slik startlistene for VM-uttaksløpene er satt opp, skal Fosser og de andre norske løperne «opp mot» Sveits på mellomdistansene, mens finnene og Norge er i samme klasse på langdistansen.

- Uansett blir det spennende å se hvordan formen min er etter at jeg har hatt svært begrenset med løping de siste månedene – på grunn av en stress-reaksjon i lysken.

- Det har ikke blitt mer enn 9 timer løping i uken i tillegg til alternativ trening, og om jeg ikke får de svarene jeg ønsker, må jeg gjerne ta litt mer sjanser - med mer løping - frem mot VM.

Selv om Fosser ble dobbeltvinner under verdenscupen på hjemmebane i slutten av april, allerede da med «kjenning» i lysken, er ikke det nok til å gi verdenseneren ro og selvtillit inn mot helgens konkurranser:

- Under verdenscupen i Norge hadde jeg ikke kjent til smertene i lysken mer enn et par uker, og hadde bare et par uker med justering av treningen. Nå har det gått lang tid, og 9 timer løping i uken er ikke all verden.

- Jeg må nok også løpe betydelig bedre på VM, for å vinne, enn hva jeg gjorde på verdenscupen i Østfold. Den prestasjonen holder ikke til VM-gull.


Må du ha 3 seire på uttaksløpene for å føle at du er i rute til VM?

- Jeg ønsker å være best av de norske, men om jeg ser at jeg har nivået - og bommer på et par poster, blir jeg ikke veldig bekymret, svarer Fosser.
 

Fosser har de siste årene snarere vært et gledeemne enn en bekymring for Norsk Orientering. Om det fortsetter på samme måte denne helgen kan du følge via live-resultater i linken nedenfor.

Det norske laget til VM i Sveits blir offentliggjort fredag 9. juni.


Startlister og live-resultater fra VM-uttaksløpene kommer via linken nedenfor:
 

https://woc2023.app/live

 

Norske løpere til start på VM-uttaksløpene:

Nordhagen Kaja Winsnes
Hæstad Bjørnstad Victoria
Benjaminsen Andrine
Steiwer Kamilla
Olaussen Marie
Lundanes Ingrid
Bergerud Lye Tone
Dyrkorn Ane
Andersen Marianne
Arnesen Emma Louise

Lundanes Ivar
Sølberg Andreas
Harlem Fosser Kasper
Indgaard Jo Forseth
Kriszat-Løvfald Kornelius
Kinneberg Eskil
Haga Anders
Jonsson Elias
Bjørlo Haakon Raadal
Baklid Jørgen
Dæhli Magne
Liland Lukas
Jonsson Isak
Eidsmo Håvard Sandstad
Breivik Eirik Langedal
Steiwer Gaute
Wedege Håvard