Første o-løp på 35 år i Tomter!

18.11.2020 Pressemelding

Mange benyttet muligheten under tirsdagens nattløp.

 

 

Over: Full gass ut fra start.


Under: Mange benyttet muligheten til å løpe orientering i Gaupesteinmarka tirsdag kveld.

tomterbesok-600.jpg

 

 

Det er nytt kart i Gaupesteinmarka og ikke siden 1980-tallet har det vært arrangert orienteringsløp i Tomter. Neppe har det noen gang vært så mange hodelykter i aksjon som denne tirsdagskvelden fra Føsker gård.

 

(fortsetter under bildet)

tomterunaas-600.jpg

 

Erik Unaas smiler etter sin sesongdebut. Her med grunneier Vidar Sørensen. Unaas hadde sin gudmor Eva Heiaas i oppveksten ved Føsker gård som var hovedbasen for løpet.

 


Endelig er orienteringssporten tilbake med nytt kart rett utenfor Tomter sentrum.

Orienteringsløperne fikk en smakebit på det nye kartet til Hobøl IL da løpsserien til Ås i vinterhalvåret ble innledet med nattløp på Tomter med Indre Østfold OK som arrangør tirsdag.

Nær 80 løpere fant veien til Føsker gård ved foten til Gaupesteinmarka, og det kom løpere fra mange klubber, spesielt naboklubbene.


– Det gikk veldig bra og vi fikk mye skryt, men vi må rette en stor takk til de velvillige grunneierne Vidar Sørensen og Lene Heiaas. Disse stilte gården til disposisjon, og det var så mange fornøyde deltakere. Rammen rundt løpet ble så mye hyggeligere da vi fikk ha gården som samlingssted, sier primus motor for løpet, Håkon Gjerde.

 

(fortsetter under bildet)

tomtergjerde-470.jpg

 

Primus motor Håkon Gjerde fikk mye skryt for løypene i Tomter.

 

 

Det vanket mye skryt til Gjerde for sine utfordrende og tekniske krevende løyper.


– Han har lagt ned en kjempejobb, og det var en ære for oss å være med å arrangere i kveld, sier løpslederne Sindre Valsgård og Thomas Bedin.

 

(fortsetter under bildet)

tomterbjornerød-600.jpg

 

Karoline Bjørnerød og Tore Bjørnerød gjør sine forberedelser. 

 

På grunn av Covid 19-situasjonen har Indre Østfold OK besluttet at postene i skogen vil henge ute frem til helga, og det vil være et åpent treningstilbud for alle som ønsker.

Det er allerede varslet at flere løpere vil prøve seg, og mange vil tydeligvis ha en smakebit av den spennende Gauptesteinmarka-skogen.

 

Smaaleneneløpet 2021
Det nye orienteringskartet planlegges benyttet til Indre Østfold OKs store vårløp våren 2021, Smaaleneneløpet 2021.
 

(fortsetter under bildet)

tomtervalsgaard-600.jpg

 

Sindre Valsgård ordnet det meste for løperne fra Føsker gård.

 


Under nattløpet denne uka ble en mindre del for første gang benyttet, og det var mange som skrøt av den fine Tomter-skogen. Dermed fikk cirka 80 deltakere en smakebit på det nye terrenget i Gaupesteinmarka. Det gamle orienteringskartet er over 35 år gammelt, men nå har Hobøl IL fått på plass et flunkende nytt kart som innbyggerne i nærområdet kan nyte godt av. Kartet går helt opp til Gaupesteinhytta, selve «Indrefilen» i Gaupesteinmarka.

 

(fortsetter under bildet)

 

tomterhovedbilde-600.jpg

 Johan Haugstvedt fullførte ungdomsløypa med sin «monsterlykt».

 

Det var mange gode lokale prestasjoner i Tomter tirsdag, men i hovedklassene for herrer og damer gikk seierne til Ås-NMBU Orientering, ved Ivar Aukrust Osmoen og Kaja Winsnes Nordhagen.

 

 

Resultater

 

 

tomtergudim-600.jpg

 

Elma Sagli Gudim og Asle Gudim gjør seg klar for start.