Forlenger med landslagssjef Janne Salmi for 3 nye år!

06.09.2023 Pressemelding

Har signert avtale som landslagssjef ut sesongen 2026.


Over: Janne Salmi forteller til NRK hva som er veien til suksess.- Vi er svært glade for å ha med Janne (Salmi) videre. Vi ser at teamet fungerer veldig bra med Janne (Salmi) som landslagssjef. Han er faglig sterk og er godt likt blant både utøvere og kollegaer. Nå ser vi frem til nye norske fremganger de neste 3 årene, sier generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Øystein Hildeskor.

Dette etter at han har fått på plass en avtale som sikrer at landslagssjef Janne Salmi fortsetter i sin rolle ut oktober 2026.

Finnen som overtok rollen som landslagssjef da Jørgen Rostrup takket for seg høsten 2020 går dermed på en ny 3-års periode.

 

- Jeg er veldig takknemlig for den tillitten Norges Orienteringsforbund viser meg, og gleder meg voldsomt til nye år, sier Salmi selv – og fortsetter.


- Dette etter at jeg har hatt en kjempefin 3-årsperiode med flotte utøvere og god stemning på landslaget, med støtteapparat, administrasjon og mot styret. For min egen del kan jeg ikke forestille meg en finere jobb akkurat nå.

​Men det er ikke helt «skyfritt» på himmelen, og etter 3 år som øverste ansvarlig for det norske landslaget vet Salmi hva som bør og skal prioriteres:

- Når det gjelder seniorlandslaget, må vi de neste årene fokusere enda mer på virkelig god trening på hjemmebane for utøverne – dette selvfølgelig supplert med gode samlinger og forberedelser til internasjonale mesterskap. Men daglig treningskvalitet (særlig utover vinteren) er helt avgjørende for utøvere som ønsker å utvikle seg og løfte seg mot verdenstoppen.


- Målsettingen for denne perioden er at vi skal nærme oss de beste nasjonene (Sverige, Sveits) og forhåpentligvis komme forbi i løpet av noen år hva gjelder resultater på VM, EM og i den sammenlagte verdenscupen.

- Men vi har mistet en håndfull av våre beste herreløpere den siste tiden (Eskil Kinneberg, Gaute Steiwer og Lukas Liland trapper ned/legger opp red. anm.). Det er noe som ingen landslag klarer å takle på kort sikt, men særlig på sprint har vi mange veldig gode kandidater.

- Damene har tatt fine steg de siste årene, og her ønsker vi å fortsette den positive trenden.

- Seniorlandslaget er i dag veldig ungt, noe som selvsagt er positivt – det er mye utviklingspotensialet i laget!

Om en ser lenger frem har Salmi også tanker:

- I det større bildet, er det lovende utsikter blant juniorer og unge seniorer – så vi håper å få se mange løpere født på 2000-tallet som tar steg mot Norgestoppen, representasjonsoppgaver og landslag. Kanskje allerede nå i høst?

- For å bygge opp «nedenfra» kommer vi til å fortsette med åpne aktiviteter og håper at løpere utenfor landslag bruker muligheten til å trene med de beste – noe som er bra for alle!

- Vi håper å motivere flere unge trenere og utøvere til å delta på trenerutdannelse og søke jobbmuligheter innen orientering – vi trenger flere motiverte trenere, særlig for våre unge utøvere.


For å komme dit er Salmi fullstendig klar over at det er nødvendig med god dialog ut mot miljøene på hjemmebane:

- Vi ønsker fortsatt god dialog og kontakt med klubbtrenere og -ledere, slik at vi kan jobbe sammen for et enda bedre O-Norge.

 

Første steg på veien dit (nasjonalt) er NM-helg med O-idol om en drøy uke, deretter er det EM i Italia i starten av oktober.