Forhåndsuttak til verdenscupfinalen i Tsjekkia

20.09.2018 Pressemelding

Fem norske utøvere får klarsignal i forkant av «NM-helg» i Sandefjord.

 

Kamilla Olaussen er en av løperne som er klar for verdenscupfinalen i Tsjekkia.

 

Om to uker er det klart for finalerunden i verdenscupen i Tsjekkia.


Og ved inngangen til finalen er det vår verdensmester på langdistanse, Olav Lundanes, som ligger best plassert i sammendraget av de norske løperne.


Karen som siden han løp hjem VM-gullet har flyttet tilbake fra Finland til Halden, hvor han bor og satser mot hjemme-VM i Østfold i 2019, har 425 poeng før de avsluttende konkurransene.


Da er det bare de to sveitserne Matthias Kyburz og Daniel Hubmann som er foran ham på listen, med henholdsvis 470- og 445 poeng.

 

Med tre gjenstående konkurranser, henholdsvis «knock out» - sprint, mellomdistanse og sprint, hvor de to avsluttende konkurransene må regnes med i sammendraget – er det fremdeles muligheter for Lundanes til å gå helt til topps.

 

- Etter det vi så av Olav Lundanes under finsk mesterskap på sprintdistansen på søndag – hvor han gikk helt til topps – kan vi forvente at det blir kamp om sammenlagtseieren i årets verdenscup helt til siste konkurranse, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

 

- Med seieren på søndag viste han rett og slett klasse, fortsetter landslagssjefen som da fikk se at Lundanes slo både VM-medaljører og verdenscupvinnere på sprint.


Et mulig skremmeskudd til de to sveitserne som ligger foran ham i sammendraget før finalen.


(Når det gjelder verdenscupsammendraget er det slik at av de totalt 11 løpene i årets verdenscup, stryker en det dårligste av de 9 første løpene, før en legger til de to avsluttende.)

I dameklassen ser det ut som det skal gå mot den femte totalseieren på rad for Tove Alexandersson.
 

De norske løperne ligger godt fremme i sammendraget, og har gode muligheter til å avansere i finalen, med Silje Ekroll Jahren som nummer 8, Kamilla Olaussen nummer 10 og Andrine Benjaminsen nummer 17 før sesongens 3 siste løp i verdenscupen.

(Se fotnote i bunnen for forklaring rundt poengfordeling i verdenscupsammendraget.)I stafettverdenscupen ligger Norge på andreplass, bak Sveits, før den avsluttende sprintstafetten i Praha.

Sveits har 635 poeng, mens Norge med sine 590 poeng jages av Sverige, med 583 poeng, før siste konkurranse.

- Vi skal ha den andreplassen, uttaler Rostrup offensivt før den siste konkurransen i årets stafettverdenscup.

 
Her finner du sammenlagtlisten i verdenscupen før finalen.

Her finner du sammenlagtlisten i stafettverdenscupen før finalen.

Programmet for verdenscupfinalen i Tsjekkia:
Torsdag 4. oktober: knock out sprint (Praha)
Fredag 5. oktober: sprintstafett (Praha)
Lørdag 6. oktober: mellomdistanse (Turnov)
Søndag 7. oktober: sprint (Mladá Boleslav)

 

Hjemmesiden til arrangementet


Forhåndsuttak verdenscupfinale:

Damer:
Andrine Benjaminsen, Lillomarka OL
Silje Ekroll Jahren, Raumar OL
Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK

Herrer:
Olav Lundanes, Paimion Rasti (friplass som VM-vinner)
Håkon Jarvis Westergård, Varegg Fleridrett

 
Det er på det rene at verken Eskil Kinneberg, Magne Dæhli eller Marianne Andersen løper den siste verdenscuprunden da de prioriterer optimalisering av forberedelsen inn mot 2019-sesongen med VM på hjemmebane.

De øvrige løperne som skal representere Norge under verdenscupfinalen blir tatt ut i etterkant av helgens konkurranser i Sandefjord.  

I dette uttaket – som blir offentliggjort mandag 24. september – vil en ta ut de som leder Sport8Norgescup, i tillegg til løpere som er interessert i å utvikle seg som sprintløpere.

 

Fotnote:
I hver konkurranse deles det ut 100 poeng til vinneren, 80 for andreplass, 60 til tredjemann, 50 til fjerdemann, 45 til nummer 5, 40 til nummer 6, 37 til nummer 7, 35 til nummer 8, 33 til nummer 9, 31 til nummer 10.

Deretter er det et poeng mindre for hver fallende plassering i resultatlisten.

Når det gjelder det nye «knock out» - sprint formatet er det litt annerledes utdeling av poeng, men det er samme poengfordeling for plasseringene 1 – 6.