- For oss er det en fordel med 4 etapper

13.06.2019 Ivar Haugen

Suksess på 10mila gir Fredrikstads damer håp om ny topplassering under helgens Jukola.

 

Fredrikstad SK sitt damelag etter 4. plass på 10mila i vår.

 

- Vi er et av de lagene som blir mye bedre med fire løpere – som på Venla – i forhold til på 10mila – med fem løpere. Men kanskje også Stora Tuna har fordel av at denne stafetten bare har fire etapper, analyserer Kamilla Olaussen foran helgens storstafett i Finland.

 

Det som i hvert fall er helt sikkert foran Venla – som er navnet på damestafetten under Jukola-helgen – er at Fredrikstad SK – med sin 4. plass fra 10mila – er et av favorittlagene.

 

- Som på 10mila håper vi å kjempe i toppen, og – slik jeg ser det – er det en fordel for oss at etappene blir lenger og lenger utover i stafetten.

 

Det innebærer at de to norske VM-løperne fra fjoråret - Marianne Andersen og Kamilla Olaussen - får størst ansvar og flest antall løpemeter – etter innledning av Marianne Riddervold Kahrs og Marie Olaussen.

 

Og skal en dømme av resultatene fra verdenscupen, i nettopp Finland, fra en liten uke tilbake, blir Kamilla Olaussen ansvarlig for ankeretappen – som på 10mila:

 

- Formen er bra, og jeg gleder meg veldig. Etter 4. plass på 10mila, er det klart at vi må sette oss mål om å være med helt der oppe også nå.

 

- Men med bare fire etapper, blir det kanskje enda tettere i toppen, og rom for færre feil.

 

Under damestafetten på 10mila var det den finske storklubben Tamperen Pyrintö som gjorde færrest feil – og løp inn til seier.

 

Fredrikstad SK – med sin 4. plass – var et par minutter bak.

 

Samtidig har Østfold-rival - Halden SK – som også var inne blant de 10 beste på 10mila – et sterkt damelag til helgen med fire verdenscupløpere; Kine Hallan Steiwer, Sabine Hauswirth, Elena Roos og Marika Teini.

 

En liten kuriosa – som forteller noe om hvor mye Venla/Jukola betyr for de finske orienteringsklubbene er at 10mila vinner på damesiden – Tamperen Pyrintö – stiller med smått utrolige 30 damelag under lørdagens Venla i Kangasala – noen mil utenfor Tampere.

Til sammen er det påmeldt drøyt 1 700 lag til Venla-stafetten – som er ny rekord.

 

Du kan følge Jukola/Venla live: her

 

Hjemmesiden til arrangementet