Fire norske seire under mellomdistansen i Danmark!

11.07.2018 Norges Orienteringsforbund

Dæhli, Strand Karlsen, Kvaal og Vogelsang best på første skogsdistanse i World Masters.

 

Samlige norske "medadljevinnere" på dagens mellomdistanse under Wolrd Masters i Danmark. Torid Kvaal, Unni Strand Karlsen og Sigurd Dæhli gikk til topps for andre gang på rad, da de også var best under sprinten på søndag. Christian Vogelsang viste med seier i dag at han vil være å regne med under skogsdistansene.

Det samme vil garantert også de andre norske med pallplasser i dag, og da snakker vi om Tom A. Karlsen, Greteh Borge Hovi, Anton Bjartnes og Kjell Winther. Foto: L.D.  


 

Når det i dag var tid for den første skogsfinalen under årets World Masters, eller veteran-VM som noen ynder å kalle det, i Danmark, viste det seg at når det handler om orientering – det være seg sprint eller mellomdistanse – er det ofte de samme som er å finne på toppen av resultatlistene.


Da kan vi i norsk sammenheng trekke frem de tre «dobbeltvinnerne» Torid Kvaal, Unni Strand Karlsen og Sigurd Dæhli – som var best under sprinten på søndag, og kunne notere seg for en ny seier når det i dag altså handlet om mellomdistanse.


Christian Vogelsang – som løper for Nydalens SK – viste med seier under dagens mellomdistanse, at han fortjener betegnelsen «skogsløper».

 

Så får vi se om han kan leve opp til denne betegnelsen når World Masters i Danmark fortsetter med langdistanse på fredag.

 

Ellers må vi i dag trekke frem Tom A. Karlsen – som løp inn til andreplass, bak Sigurd Dæhli, i herrenes 65-års klasse.
 

Anton Bjartnes som ble nummer 3 i den tette 55-års klassen for herrer, hvor han med 18 små sekunder opp til vinneren altså måtte ta til takke med 3. plass.


Grete Borge Hovi og Kjell Winther ble også nummer tre i sine respektive klasser i dag.

 

Muligheter for nye «pallplasser» under World Masters blir det – som nevnt – under den avsluttende langdistansen på fredag.