Fellesstart i kremterreng under høstens andre løp i Ås by night and fog cup!

30.11.2022 Pressemelding

«Verdens eldste nattcup» går nye veier.


Over: Landslagstrener Anders Nordberg stempler i mål.

Under: Diskusjon etter målgang.

IMG_1485-600.jpg

 

Under tirsdagens løp i Ås by night and fog cup, var premissene fellesstart og «stafettlik» eller urettferdig gafling.


-R elativt nytt at vi i ÅbN&FC gjør noe så hårreisende som å lage "urettferdig" gafling, men det var forsøkt lagt så rettferdig som mulig – og det virker som løperne liker det, hilser løypelegger Jo Inge Fjellstad.
 

Dermed må en kunne si at de som hevder å være «verdens eldste nattcup» i hvert fall evner å fornye seg.

Det var også på nytt kart tirsdagens konkurranse fant sted.

Et kart som var klar til veteranmesterskapet tidligere i høst:

- Da undertegnede kreka seg gjennom veteranmesterskapet tidligere i høst, på nytt kart, så ble det med en gang klart at her måtte det lages nattcup, er løypeleggers egne ord i den saken.


Nå var dette andre av slaget – av to mulige så langt – på nettopp dette kartet.

Premisser som passet landslagsløper Ingrid Lundanes bra denne tirsdagskvelden. I konkurranse mot «hjemmeløper» Kaja Winsnes Nordhagen var Lundanes raskere og sikrere i nattemørket denne siste tirsdagen i november.


Winsnes Nordhagen kunne imidlertid trøste seg med at hun – endelig – fikk det synlige bevis på seieren i Harry Lagerts Nattcup for ganske nøyaktig en måned siden.

En alltid smilende Sören Jonsson – fra Nydalens SK – som er primus motor i denne nattcupen hadde æren av å overlevere premien til Winsnes Nordhagen.

(fortsetter under bildet)

kaja-600.jpg

Improvisert premieutdeling for Harry Lagerts Nattcup i uhøytidelige omgivelser.

 

Hos gutta var det – minst – like tett i toppen. Håkon Raadal Bjørlo var til slutt de nødvendige sekundene foran juniorlandslagsmann Alfred Bjørnerød, med Alan Cherry på 3. plass – drøye halvminuttet bak.

Men det er et par detaljer som kan ha skapt mer irritasjon og tidstap enn ytterst nødvendig for noen løpere.  

Der en del av de litt eldre husker en låt fra den tidligere norske visesangeren Anne Grethe Preus (RIP), med strofen «av og til er en millimeter nok».

For noen av deltakerne under tirsdagens nattløp var det 10 – 20 meter det var snakk om på to av postene.

Og løypelegger både erkjenner og beklager på det sterkeste at det ble noe ekstra tid rundt de postene det gjaldt for enkelte av løperne.

- Det irriterer selvsagt løypelegger grenseløst at han hadde greid å sette ut to poster et par titalls meter feil. Den ene ble lite utslagsgivende, og få som oppdaget det, mens flere stusset over nest siste i de tre lengste løypene (og noen få fikk dessverre betydelig tidstap på den), heter det fra løypelegger selv.


- Jeg har vært med på denne nattcupen i mange år, og kan med sikkerhet si at dette var det løpet med best kvalitet, sa Terje Mathisen i møte i et av NOFs fagutvalg litt seinere på kvelden.


Mathisen var tydeligvis da ikke en av dem som ble «rammet» av feilen fra løypelegger, men til tross for en ripe må en konstatere at det var glinsende lakk, eller fin ramme, rundt dette andre løpet av høstens Ås by night and fog cup.

Dette selv med urettferdig gafling og noe uheldig eller unøyaktig postutsetting.
 

Det er likevel ikke på grunn av prestasjonsangst blant den potensielle arrangørstaben, snarere eksamensangst eller arbeid opp mot en stressende eksamenstid som gjør at det per dags dato er usikkert om det blir en 3. runde av denne nattcupen før «julen ringes inn».


Avgjørelsen rundt dette blir tatt i løpet av et par dager, og informasjon om dette finner du her:

https://asnmbu.oj-oj.net/ascup/2023/innbyd23.htm


Etter nyttår er det godt med arrangører, og da vil nattcupen i alle tilfelle «rulle» videre.  

Resultater

 

IMG_1487-600.jpg